Sikeres európai tűzvédelmi teszt: DENIOS újdonság a tűzvédelemben

 

 

A DENIOS az első gyártó a világon, amely az EN 13501 európai tűzvédelmi szabványnak megfelelő, tolóajtóval ellátott tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét teljesítette.

 


REI 120 polcos tűzvédelmi raktárkonténer tolóajtóval RFP-SD

 

Ami a tűzvédelmet illeti, az európai veszélyesanyag-tárolók tűzállósági besorolása országtól függően 30, 60 vagy 90 perc. Ez vonatkozik a kulcsrakész tűzvédelmi raktárkonténerekre is, amelyek általában szárnyas ajtókkal vannak felszerelve. A szárnyas ajtók hátrányai gyakran felmerülnek, ha kültéren használják őket, például nagy szélterhelés vagy korlátozott hely esetén.

Ezek a keretfeltételek késztették a DENIOS-t arra, hogy új fejlesztésbe kezdjen a már meglévő RFP polcos tűzvédelmi raktárkonténerek családján belül. A kézi vagy elektromos működtetésű tolóajtókkal felszerelt RFP SD („Sliding Doors”-tolóajtók) most bővíti a szolgáltatások körét. A távirányítóval ellátott elektromos tolóajtók szintén kényelmes kezelést biztosítanak – közvetlenül a targoncáról. Az RFP SD alkalmas gyúlékony anyagok tárolására, és nagy tárolókapacitással rendelkezik, akár 48 hordó vagy 12 IBC tárolására.

Az országspecifikus jogszabályoknak megfelelő nemzetközi változatok is lehetségesek, valamint különféle speciális felszereltségek (pl. robbanásbiztos fűtés fagymentes tároláshoz vagy robbanásbiztos klímaberendezés).

 

Osztályozás az EFECTIS-nél

Ezt a rendszert a franciaországi akkreditált EFECTIS intézet minősítette egy gyakorlati tűzvizsgálat részeként, ahol a rendszer tűzállóságát (R/terherbírás), a válaszfalakat (E/helyiség zárása) és a szigetelését (I/hőszigetelés) tesztelte. A teszttel az EN 13501 szerinti három tűzállósági osztály egyidejűleg megerősítést nyert: REI-1-60, REI-2-90 és REI-2-120.

„Ez egy fontos mérföldkő a DENIOS történetében. Minősített gyártóként új mércét állítunk fel a tűzvédelmi tárolás terén” – mondja DI Erich Humenberger , az eugendorfi DENIOS GmbH ügyvezetője.

 

 

A DENIOS-ról

Mivel a természet bízik bennünk, így az ipari, kézműves, szolgáltatási és kereskedelmi üzleti ügyfelek, valamint a közintézmények is világszerte megbízható partnerként értékelnek. A DENIOS az üzemi környezetvédelmet és munkahelyi biztonságot szolgáló termékek és szolgáltatások vezető gyártója és szállítója. Az előírásoknak megfelelő termékek, megoldások és egyedi szolgáltatások a veszélyes anyagok kezelésében éppúgy szenvedélyünk, mint a természeti erőforrások védelme. A webáruházban található összes DENIOS termék, a veszélyes anyagok tárolásával és kezelésével kapcsolatos részletes információk és az aktuális alkalmazási példák megtalálhatók a www.denios.hu internetes portálunkon.

 

Kapcsolat:
DI Erich Humenberger
DENIOS GmbH
Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete

Tel.: 06 96 800 147
E-mail: info@denios.hu

 

www.denios.hu