Rekordokat dönt a munkaerőhiány a gyártó-termelő vállalatoknál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekordokat dönt a munkaerőhiány a gyártó-termelő vállalatoknál

 

A KSH beszámolója szerint 2018 II. negyedévében tovább növekedett a munkaerőhiány, nagyjából 83 600 betöltetlen posztra nem találtak munkavállalót. A betöltetlen álláshelyek több mint 70 %-a versenyszférában realizálódott.

 

Az automatizálás megoldást jelenthet a problémára?

A vállalatok életében jelenleg az egyik legnagyobb nehézség a szakképzett munkavállalók megtalálása és megtartása. A betöltetlen állások jelentős része az iparhoz kapcsolódik. A jelenlegi tendencia és számok ismeretében nem nehéz belátni, hogy az öregedő társadalom és a szabad munkaerő-áramlás komoly kockázatot jelent a hazai cégek számára.

A munkatársak megtartása érdekében a cégek kénytelenek a költségeiket növelni, természetesen ehhez a növekedéshez nem társul a kapacitás bővülése. Azonban önmagában a munkabér emelése nem jelenthet hosszú távú megoldást a problémára.

Általánosságban elmondható, hogy egyfajta megoldást a folyamatok teljes körű átvilágítása és egyes folyamatok optimalizálása, automatizálása jelentheti.

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek november 22-i szakmai napján számos olyan alternatíva kerül a középpontba, mely segítséget nyújt e kérdéskör megvitatására.

Trendek, változások, újdonságok, melyet minden szakembernek ismernie kell, erre ad remek lehetőséget a Budapesten megrendezésre kerülő szakmai napunk!

 

Tekintse meg: LINK

 

Forrás: LINK