Intralogisztika felsőfokon az ipar 4.0-ban

 

 

 

 

Robotizált raktárrendszerek

 

 

A digitális vezérlésű anyagmozgatás a jövőben robotkaros kiszolgálással válik automatizált folyamattá.

 

Az ipar 4.0 koncepcióban megfogalmazott elveknek megfelelően a raktározás feladatai a jövőben minden eddiginél jobban kontrolálttá válnak. A Kardex Remstar intelligens, hálózatba kötött intralogisztikai megoldásai a készülékek közötti kommunikáción túlmenően regisztrálnak minden lépést a betárolástól a gyártófolyamathoz történő kitárolásig. A készletek biztonságos raktározásával és az ügyfél igényeinek megfelelő technológiák felhasználásával minden egyes cikk nyomon követhetővé válik. Az automatizált raktárrendszerek a kiegyensúlyozott anyagáramlás támogatása mellett költség- és energiahatékony megoldást nyújtanak. A páternoszteres és liftes automatizált raktárrendszerek a gyakorlatban egyre közelebb települnek a gyártósorhoz, továbbá gyártósorba illesztett puffertárolóként teszik a gyártást zökkenőmentessé. Robotkaros kiszolgálással teljesen automatizálttá válik az anyagmozgatás. Egyetlen robotkar akár több raktári automatát is kiszolgálhat. A két munkaállomást összekötő puffertároló rendszerek segítségével a gyártási folyamat felgyorsul, ezáltal produktívabbá válik a termelés.

 

Robotkaros betárolás az Audi Hungaria gyártósorán

 

KOMISSIÓZÁS SZÉLSEBESEN

A Vertical Buffer Module elnevezésű termékcsalád első tagja a Kardex Remstar lR 35 automata raktárrendszer, amely a termelővállalatok aktuális kihívásaira, így például az egyedi ügyféligényekre konfigurált termékek igénye miatt az egyre többféle termék, illetve a mind kisebb rendelési tételek kezelésére, továbbá a 24 órás rendelkezésre állásra kínál megoldást. Az új fejlesztésű, komplex megoldás polcrendszerből, felrakó automatából, komissiózó állomásból vagy állomásokból épül fel, de a rendszer része a saját fejlesztésű logisztikai szoftver is. Az egy vagy több szegmensből álló lR 35 tárolórendszer komissiózó állomásonként mintegy ötszáz rendelési sor feldolgozására képes óránként, és akár négy kiszolgálónyílással, komissiózó állomással is kialakítható. Együtt tárolhatók tálcák, ládák vagy különböző magasságú kartondobozok, amelyek egyenként akár 35 kg-ig is terhelhetők. Az új termékcsalád kifejlesztésével párhuzamosan a raktári automata szoftverarchitektúráját is megújították. A nagy teljesítményű hardver, valamint a nagy felbontású kapacitív érintőképernyő gyors és ergonomikus kezelést tesz lehetővé. A kapcsolódó szoftver webalapú, és ennek köszönhetően a hardverek széles körével használható. Az új és kibővített funkciók valódi előnyöket jelentenek a felhasználók számára, többek között rekeszmenedzsmentet, priorizált tárolást és visszakeresést, a rekeszek / anyagok mozgatási sebességének beállíthatóságát, illetve felhasználói bejelentkezést RFID használatával.

 

HORIZONTAL CAROUSEL ÚJTRATÖLTVE

A Kardex Remstar továbbfejlesztette horizontális raktárrendszerét: a Horizontal Carousel különösen hasznos megoldást kínál, ha alapvető követelmény a nagy teljesítményű komissiózás. A megrendelések hatékonyan kérhetők le a készülék segítségével, amely akár alacsonyabb belmagasságú épületekben is telepíthető egyszintes kialakítással, maximum 4 méteres magasságig. legyen szó a megrendelések kötegelt vagy akár többfelhasználós komissiózásáról, az intralogisztikai gyártó saját Power Pick Global raktármenedzsment-szoftvere egyaránt alkalmazható. A program lehetővé teszi, hogy állomásonként egy kezelő négyszáz rendelési sort is képes legyen feldolgozni óránként. Az új, változtatható magasságú polcrendszer 38 mm-enként állítható raszterosztással, ami a korábbiakhoz képest kétszeres beakasztási lehetőséget biztosít a tálcák rögzítéséhez, még nagyobb rugalmasságot és tárolókapacitást biztosítva ezzel. Ezenkívül több beállítási lehetőséget is kínál az új készülék kialakításakor; verziótól függően egyéni igényekre szabható a polcok teherbírása, amely akár 450, 680 vagy 900 kg is lehet.

 

AKÁR 4 ÓRÁS GYORSSZERVIZ A HÉT MINDEN NAPJÁN

Az automatizált raktárrendszerek installálását, illetve műszaki támogatását tapasztalt hazai szerviz csapat látja el. A gyorsszerviz-szolgáltatás az ügyfeleknek szakszerű segítséget kínál a nap 24 órájában. Munkaidőben a telefonos segítségnyújtással a bejelentések több mint felében azonnali megoldást nyújt a Kardex Hungaria csapata. A szerviztechnikusok gyári alkatrészekkel az ország egész területén készenlétben állnak. Egyedi igényekre szabott kiterjesztett szerviz szolgáltatásokkal, nonstop segítségnyújtással és akár négy órás reakcióidővel folyik a helyszíni támogatás.

 

 

www.kardex-remstar.hu