Higiénikusan tiszta A MEWA többször felhasználható ipari törlőkendői a dolgozók egészségét is óvják

 

 

 

 

 

A koronavírusjárvány idején az ipari üzemeknek és a kisebb
műhelyeknek nagy mértékű
biztonságot kell nyújtaniuk a dolgozóknak. 

A megfelelő védőruházat, a fertőtlenítőszerek, a higiénia és a tisztaság biztosítása mellett
az is fontos,
hogy nyugodtan meg lehessen fogni a szerszámokat és a használt segédeszközöket.

 

A MEWA által kínált teljes körű ipari törlőkendőrendszer megfelel ennek az elvárásnak:
a kendőket 90°C-on mossák ki, ami
minden egészségre káros mikroorganizmust elpusztít.

 

 

Mindennapjainkat jelenleg számos korlátozás határozza meg, amelyek célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben elkerüljük a COVID-19 koronavírussal történő találkozást. A gazdasági tevékenységet azonban nem lehet teljesen leállítani: sok ipari üzem és műhely továbbra is termel, illetve nyújt szolgáltatást. Működőképességük fenntartása érdekében továbbra is tisztán kell tartani a használt gépeket és berendezéseket. Adódik tehát a kérdés: rongyokat, MEWA törlőkendőket vagy papírtörlőket használjunk erre a célra – higiéniai szempontból melyik megoldás a jobb?

 

A törlőkendőket közvetlenül a felhasználás helyszínére szállítják

 

A német MEWA több mint száz éve biztosít komplett törlőkendőszolgáltatást az üzemeknek – így ezen a téren szakértőnek számít. A MEWA törlőkendői zárt biztonsági tárolóedényekben (SaCon) jutnak el egészen az üzemcsarnokok bejáratáig – méghozzá a koronavírusjárvány idején is, hiszen a MEWA nagyon sok olyan vállalatot és intézményt szolgál ki, amelyeknek meghatározó szerepe van az ellátási láncban. A konténereket a MEWA begyűjti, és a törlőkendőket mosás után szállítja vissza ügyfeleinek. „Mosóberendezéseinkben a törlőkendőket legkevesebb 15 percig 90°C-on mossuk, ami tökéletesen kiiktat minden csírát és mikroorganizmust. Így a közvetlenül a biztonsági tárolóedényekből kivett törlőkendőket nyugodtan meg lehet érinteni és lehet használni” – mondja Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője.

 

A tárolókból mindig új, tiszta kendőkhöz lehet jutni

 

Az egyszer használható megoldásokkal szemben ez a rendszer a fenntarthatósághoz is hozzájárul. A textil törlőkendőket a mai napig Németországban gyártják, és azokat mosás után sokszor fel lehet használni. A kendők ellátása így folyamatosan biztosított, abban nem léphet fel hiány.

 

A törlőkendőket automata rendszerben, emberi kéz érintése nélkül mossák ki 

 

A MEWA ügyfeleinél tevékenykedő üzemvezetők fontosabb feladatokkal tudnak foglalkozni, hiszen a törlőkendők mindig időben és megfelelő mennyiségben állnak rendelkezésre éppen ott, ahol szükség van rájuk. A szolgáltatás költsége előre tervezhető, igénybe vétele az üzem számára előnyös, mert a dolgozók hatékonyan tudják elvégezni a tisztítási feladatokat.

 

MEWA TEXTIL-MANAGEMENT

A MEWA 1908-ban történt alapítása óta azt jelenti: birtoklás helyett használjuk, ezzel a „textil-megosztás” élharcosa. Európa- szerte 45 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruházattal, törlőkendőkkel, olajfogó és belépőszőnyegekkel, gépalkatrésztisztító berendezésekkel lát el. Ezenkívül a MEWA márkakatalógusából munkavédelmi
cikkeket is lehet rendelni. A vállalat mintegy 5.600 dolgozójával több mint 188.000 ügyfelet, köztük ipari felhasználókat, kereskedelmi vállalatokat, műhelyeket és vendéglátóipari egységeket szolgál ki. A MEWA csoport 2018-ban 704 millió eurós árbevételt ért el. A fenntarthatóság és a felelős magatartás területén végzett tevékenységéért és márkafejlesztéséért a vállalat többször is díjazásban részesült.

 

https://www.mewa.hu/