Csúcstechnológia az ipari lézervágók

                    

Fémvágó lézergépek

A HSG precíziós fém lézervágó – kiemelkedő, megbízható teljesítményű berendezés

     ProdEngineer: A SIGNdepot Europe Kft. több mint 10 éve a 100% -os magyar tulajdonú vállalkozás, a HSG kizárólagos hazai forgalmazója. A HSG kategóriában melyik a gyár legnépszerűbb modellje?

Szabó Zsombor: Sík fémlemez vágásnál kétségtelenül a G3015A típus. a HSG 800db-ot értékesített ebből a fiber lézervágó típusból 2016-ban. A főbb jellemzői a 3000x1500mm-es asztalfelület asztalváltóval és a csúcsminőségű alkatrészek, amely nagyfokú precizitást (0.05mm/1000mm) és sebességet (120m/perc) eredményez. Az asztalváltónak, valamint a maximum 4kW teljesítménynek köszönhetően nagyon produktív berendezésről van szó. A G3015A a HSG kínálatában a belépő szint és a csúcsteljesítményű típusok között helyezkedik el, ez tekinthető a legjobb ár/érték arányú megoldásnak ha a 3000x1500mm-es méret kategóriáról beszélünk.

     ProdEngineer: Mi különbözteti meg az Önök által forgalmazott lézervágó berendezést egyéb a piacon megtalálható gépektől?

Szabó Zsombor: A HSG új név a magyar piacon de nem új a nemzetközi piacon. A jól ismert legnagyobb márkákat tekintve rendkívül nagy a hasonlóság, ha a műszaki paramétereket nézzük. A HSG csúcsminőséget képvisel és nem kell semmilyen kompromisszumot kötnünk az alacsonyabb ár mellett. A technikai paraméterek -mint sebesség, gyorsulás, vágás minőség- mellett a beépített alkatrészek márkája, minősége és az építési minőség is ugyan olyan magas szintet képvisel a HSG gépek esetében, mint a legnagyobb nevek hasonló típusainál. Az eredeti kérdésre válaszolva az ár az, ami jelentősen megkülönbözteti a HSG gépeket a piacon megtalálható gépektől, amennyiben a piacvezető legkomolyabb márkákról beszélünk. A HSG akár 25 – 40%-al is olcsóbb a legnagyobb márkanevek adott típusú gépeihez képest.  

     ProdEngineer: A Signdepot kiemelt figyelmet fordít a szoftveres megoldásokra. A HSG gépek ipari felhasználásánál milyen innovatív szoftver fejlesztések vannak, melyek figyelembe veszik a felhasználóbarát megoldásokat, a teljesítmény – termelékenységi mutatókat, a berendezés rendelkezésre állási mutatóit, valamint a környezetvédelemi előírásokat

Szabó Zsombor: A fiber lézergépeink mindegyike integrált computerrel és vágószoftverrel érkezik. A belépő szintű és közepes teljesítményű típusok CypCut 2D vágószoftverrel rendelkeznek, amely nesting funkciót is tartalmaz. A nesting opció maximális alapanyagfelhasználást biztosít a lehető legkevesebb selejt mellett, minimális munkaerő felhasználásával. A vágandó alakzatok kiosztását különböző algoritmusok alapján lehet elvégezni, tehát az „okos” megoldást az adott munkafolyamatunkra tovább egyszerűsíthetjük. A HSG nagyobb csúcsteljesítményű típusai Bechoff szoftvert, valamint Sigmanest nesting szoftvert használnak. Fontos megjegyezni, hogy a CypCut szoftvert és a gép dokumentációt magyar nyelven is elérhetővé tettük.

     ProdEngineer: A vásárlás után milyen szolgáltatásokat nyújt vevői részére, telepítés, üzembe helyezés, terméktámogatás, alkatrész utánpótlás, szerviz, online support, garancia területein?

Szabó Zsombor: A HSG fiber lézergépek csúcsminőségi ipari berendezések, ennek megfelelő minőségi vásárlás utáni támogatást nyújtunk. Az igényfelmérést, értékesítést először is a megfelelő gép telepítés követi, mely esetben a logisztikai feladatoknál is profi segítséget nyújtunk. A telepítést több napos oktatást követi. A szerviz minden esetben szerződéses úton minimum 5 éven át történik (természetesen utána is). A cégünk végzi a telepítés helyszínén a gép szervizelését. Általános support a szokásos csatornákon történik (telefon, e-mail vagy online remote). A magyarországi saját szerviz szolgáltatásnak köszönhetően a hiba bejelentéstől számított 24/48 órán belül a kollégáink már a megoldáson dolgoznak. Szerencsére a HSG gépek rendkívül megbízhatóak, eddig az eladott gépeink esetében a bejelentés/support/szerviz csak az általános technikai kérdésekre korlátozódott. A HSG gépek jól átgondolt tervezéssel, szinte karbantartás mentes gépek, csekély meghibásodási lehetőséggel.

SIGNdepot