Bisnode Tripla A tanúsítvány

 

 

 

 

 

Bisnode Tripla A tanúsítvány – immár negyedik alkalommal

 

„immáron negyedik alkalommal kaptuk meg a AAA (Tripla A) tanúsítványt a Bisnode-tól, ami csak a pénzügyileg legstabilabb cégeket illeti meg.

 

Most különösen sokat jelent a jelen időszakban, és nagyon szerencsésnek tartom cégünket, hogy ebben a bizonytalan helyzetben is stabilan tudunk működni, a fizetési kötelezettségeinknek továbbra is határidő előtt tudunk eleget tenni.” – Péter Szabolcs, az M+E ügyvezetője.

 


Péter Szabolcs M+E ügyvezető igazgató

 

Ezzel a tanúsítvánnyal Magyarországon a cégeknek csupán 0,63%-a rendelkezik és azt jelzi, hogy ezekkel a cégekkel az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony. A Bisnode nemzetközi cégminősítő mindezt számos hiteles és hivatalos forrástól származó adat alapján állapítja meg, úgy mint Igazságügyi Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredmény kimutatás, trendek.

A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Bisnode minősítéshez, úgy mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.

 

 

„A Bisnode rating besorolásunk szerint, mely előrejelzi, hogy milyen valószínűséggel kerül a cég 12 hónapon belül csőd közeli állapotba: kiemelkedően stabil cég vagyunk (97-re értékeltek az 1-től 100-ig skálán). Illetve a fi zetési indexünk megmutatja a már előzőekben említett fizetési hajlandóságot, ami átlagban -3 nap, azaz jellemzően lejárat előtt kifizetjük a számláinkat! Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a jelenlegi stabilitásunk alapját az elmúlt évek sikerei adják, ugyanakkor jelen körülmények között is azon dolgozunk, hogy ezt továbbra is fenntartsuk és jövőre is megkapjuk ezt az elismerést, ami tükrözi az üzletpolitikánkat, a vevőkhöz, partnereinkhez való hozzáállásunkat is!” – mondja Péter Szabolcs.

 

M+E Kft.