A HP és a Rösler együttműködési szerződést írt alá

 

 

 

 

 

Automatizált, ipari Post Processing a HP Multi Jet Fusion alkatrészek számára: a HP és a Rösler együttműködési szerződést írt alá

Az AM Solutions, a Rösler csoport márkája az additív gyártás valamennyi tevékenysége számára egy szerződéssel rögzített együttműködés jelentette be a HP céggel új munkagép megoldások fejlesztéséhez a 3D-nyomtatott szerkezeti elemek területén. A technológiák közös használatával az együttműködés azt tűzi ki célul, hogy a vevők számára az ipari használatra alkalmas és méretre beállítható 3D-nyomtatást és 3D-Post Processing Workflow-t tudjon kínálni. Ezenfelül az AM Solutions – 3D printing services kibővíti a kapacitását a HP Jet Fusion 5200 Series 3D Printing Solutionra tekintettel.

 

A Formnext kiállítás alkalmával a HP, a 3D-nyomtatás és a digitális gyártásmegoldások területének vezető vállalata, és az AM Solutions, az a márka, mely a Rösler csoport 3D post processing és a 3D printing services vállalati területeit egyesíti, bejelentették az együtttműködési szerződés aláírását. A vállalatok közösen kívánják a Post Processing folyamatot a Multi Jet Fusion-technológiával nyomtatott szerkezeti elemek részére továbbfejleszteni, és így egy szintre hozni.

A HP vezető Multi Jet Fusion-plattformja a felhasználók számára lehetőséget biztosít arra, hogy új dizájnokat, alkalmazásokat és sorozatgyártásra alkalmas kész alkatrészeket egy plattformon fejlesszenek, így versenyelőnyöket is szerezzenek. A HP Jet Fusion 3D-nyomtató-portfóliót csak röviddel ezelőtt bővítették a 5200 sorozat Jet Fusion 3D-nyomtatómegoldással. Ez egy ipari 3D nyomtatási rendszer, mely a vevő számára nagyfokú tervezhetőséget, hatékonyságot, ismétlési pontosságot és minőséget kínál a gyártásban, így azt egészen a sorozatgyártási szintre juttathatja. Mint az utómunkálatok megoldásainak specialistája az AM Solutions – 3D post processing a struktúrák, a megtapadó por és a lerakódott szemcsék eltávolításától a felületek tiszításán, simításán és élkerekítésén át egészen a felületek lezárásáig és festésééig a teljes spektrumot lefedi. A vállalat a teljesen automatizált eljárásokat használja, melyek a szignifikáns termelésnövelés és költségmegtakarítás mellett a folyamatoknak az ipari gyártás során megkövetelt reprodukálhatóságát és megvalósíthatóságát biztosítják.

 

Hr. Rösler / Hr. Pastor

 

“A HP cég fontos partnerünk az AM-hálózatunkban. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy az automatizált utómunkálat-megoldásainkat, optimálisan illesztve a HP Multi Jet Fusion-technológiájára, tovább fejlesszük”, nyilatkozta Stephan Rösler, a Rösler Oberflächentechnik GmbH. ügyvezetője. Ramon Pastor, Interim Head of HP 3D Printing & Digital Manufacturing, így véli: “Ez a partnerség fontos példája a HP szándékának az ipari ökoszisztémában tevékenykedő vezető vállalatokkal történő együttműködése során annak érdekében, hogy a gyártás digitális átállását elősegítse. A Rösler csoport átfogó szaktudással rendelkezik a gépgyártás és a gyártáskritikus felületmegmunkálás területén. Örülünk ennek az együttműködésnek, és így annak a lehetőségnek, hogy a sorozatgyártást és az alkalmazásokat a vertikális iparban bővítsük, és gyorsítsuk”.

 

AM SOLUTIONS – 3D PRINTING SERVICES BŐVÍTI A NYOMTATÁSI KAPACITÁST

Az együttműködéssel egyidejűleg a nyomtatási szolgáltatásokra specializálódott vállalati szegmens, az AM Solutions – 3D printing services a digitális gyártási lehetőségeit egy saját HP Multi Jet Fusion 5200 Series 3D Printing Solutions-zal bővíti. A szolgáltatási program azonban jócskán túlmutat a tulajdonképpeni 3D-nyomtatáson, hiszen az már a szerkezeti elemek megszerkesztésénél elkezdődik. A tapasztalt szakértők és a legmodernebb eszközök gondoskodnak arról, hogy az additív gyártás “alkotószabadságát és -lehetőségeit” a lehető legjobban ki lehessen használni. Mindezt függetlenül attól, hogy legyen szó egy meglevő alkatrész teljesen új létrehozásáról, egy szerkezeti elemnek az additív gyártáshoz történő újradizájnásáról, egy szerkezet engedélyeztetéséről vagy topológiai optimalizálásáról. A nyomtatást követően valamennyi utómunka elkészül, a minőségi ellenőrzést is elvégzi az AM Solutions – 3D printing services.

 

A Rösler AM Solutions – 3D printing services területe a HP Jet Fusion 5200 sorozat 3D-nyomtatási megoldását használja annak érdekében, hogy a vevőinek a 3D nyomtatással szemben támasztott követelményeit ki tudja elégíteni.

 

Az AM Solutions márkanév alatt a Rösler csoport valamennyi tevékenységét egyesíti az additív gyártás területén. Az AM Solutions – 3D post processing terület programja tartalmaz berendezéseket, folyamatokat és koptatóanyagokat a szériagyártásra kész és automatizált utómunkához, az additív gyártású szerkezeti elemek felületzárásához, valamint szervízt az utókezelésre alkalmas típusokhoz, valamint a munkadarab és nyomtatási folyamat optimalizálását is kínálja. Az AM Solutions – 3D printing services a tervezéstől és az újradizájnolástól kezdődően a nyomtatáson át egészen a mechanikus utómunkákig és a felhasználóspecifikus felületzárásig átfogó szolgáltatásokat nyújt a 3D nyomtatás területén.

 

 

Az AM Solutions márkanév alatt a Rösler csoport valamennyi tevékenységét egyesíti az additív gyártás területén. Az AM Solutions – 3D post processing terület programja tartalmaz berendezéseket, folyamatokat és koptatóanyagokat a szériagyártásra kész és automatizált utómunkához, az additív gyártású szerkezeti elemek felületzárásához.

 

“A HP cég fontos partnerünk az AM-hálózatunkban. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy az automatizált utómunkálat-megoldásainkat, optimálisan illesztve a HP Multi Jet Fusion-technológiájára, továbbfejlesszük”, nyilatkozta Stephan Rösler, a Rösler Oberflächentechnik GmbH. ügyvezetője. Ramon Pastor, Interim Head of HP 3D Printing & Digital Manufacturing, így véli: “Ez a partnerség fontos példája a HP szándékának az ipari ökoszisztémában tevékenykedő vezető vállalatokkal történő együttműködése során annak érdekében, hogy a gyártás digitális átállását elősegítse. A Rösler csoport átfogó szaktudással rendelkezik a gépgyártás és a gyártáskritikus felületmegmunkálás területén. Örülünk ennek az együttműködésnek, és így annak a lehetőségnek, hogy a sorozatgyártást és az alkalmazásokat a vertikális iparban bővítsük, és gyorsítsuk”.

 

https://de.rosler.com/en-en/