A fenntartható gazdaságos és környezetkímélő kenéstechnika

 

 

 

 

Cégünk a Powerin Kft. kiemelt célja, hogy a fenntarthatóság jegyében gazdaságos és környezetkímélő megoldásokat (szolgáltatásokat és termékeket) tudjon kínálni megrendelői számára.

 

Az általunk képviselt MASTER CHEMICAL CORPORATION TRIM® fémmegmunkáló folyadékok több, mint 60 éve piacvezetők az iparban használatos összes forgácsolási és köszörülési alkalmazás területén. A világszerte kiemelkedő teljesítményéről ismert TRIM® termékcsalád olyan iparágak kívánalmainak is képes megfelelni, mint az autóipar, a repülőgépipar vagy az orvosi műszergyártás. A TRIM® forgácsolási és köszörülési alkalmazásokhoz kifejlesztett szintetikus, félszintetikus folyadékainak, emulzióinak és mosófolyadékainak használata révén megnövelhető a szerszámok élettartama, javítható a legyártott alkatrészek minősége, valamint jelentősen csökkenthetők az ezzel kapcsolatos kiadások (gazdaságosság). Ezek a folyadékok továbbá nem, vagy csak csekély mértékben tartalmaznak veszélyes anyagot; mérsékelten, vagy egyáltalán nem habzanak, alig képeznek ködöt, csupán enyhe szagot árasztanak – nem csak a környezetet, hanem a felhasználók egészségét is kímélik.

 

A TRIM® szintetikus folyadékok csekély mennyiségben, vagy egyáltalán nem tartalmaznak olajat. Ezek a fokozott kenőképességű folyadékok hozzáadott EP- és nedvesítő adalékokat tartalmaznak a jobb hűtőhatás érdekében; jó keményvíz-tűrők, hatékony korróziógátlók, és alacsony költséggel üzemeltethetők.

A TRIM® félszintetikus folyadékok kiváló hűtést és kenést biztosítanak az emulziók magasabb olajtartalma nélkül. Magasabb vágási sebességnél, pl. köszörülésnél, marásnál, esztergálásnál, fúrásnál és menetfúrásnál kiválóan teljesítenek. Ezek az alacsony költséggel üzemeltethető folyadékok kompatibilisek ötvözött acélokkal, szerszámacélokkal, öntöttvasakkal és réz ötvözetekkel, valamint műanyagokkal és kompozitokkal.

A kiváló mechanikai kenőképességű és megnövelt olajtartalmú TRIM® emulziók a felületen vastagabb filmréteget létrehozva biztosítják a hatékonyabb kenést és hűtést. Ezek a vízzel keverhető ásványi olaj bázisú kenőanyagok ideálisak az alacsonyabb sebességű alkalmazásokhoz, mint pl. üregelés, dörzsölés, mélyfúrás, fúrás, menetfúrás és csúcsnélküli köszörülés, továbbá kiválóan alkalmazhatók réz és egyéb sárga fémek; acél ötvözetek, alumínium öntvények, kovácsolt alumíniumok, titán- és nikkel ötvözetek megmunkálásához. A TRIM® teljes olajait hígítás nélkül kell alkalmazni a maximális kenőhatás érdekében. A termékcsalád tagjai nehezen megmunkálható anyagok köszörüléséhez, ágyúfúráshoz, hónoláshoz, illetve csavarozó gépekhez való alkalmazáshoz lettek kifejlesztve. Egyes TRIM® teljes olajok többféle alapolaj keverékéből állnak, míg mások extrém
nyomásnövelő adalékokat tartalmaznak – az élsisak-képződés szabályozása és a szerszám élettartamának növelése érdekében.

 

A TRIM® minimálkenő olajai olyan részben növényi észter alapú, részben szintetikus olajszármazékok, amelyek speciális nagy nyomású és súrlódáscsökkentő adalékokkal vannak ellátva. E kenőanyagok alacsony viszkozitásának és poláros tulajdonságának, továbbá a bennük lévő összetevők nagy nedvesítő képességének köszönhetően hatékonyabban és tartósabban tapadnak a felülethez, amin csupán egy vékony kenőanyagfilmet hoznak létre.

 

 

A MASTER STAGES™ nagynyomású, merítőkádas és ultrahangos mosókhoz egyaránt alkalmazható magas koncentrációjú tisztítószerei és víz alapú mosószerei meghosszabbítják az élettartamot, fokozzák az idegenolaj-kiválasztódást és a biostabilitást, mérséklik a habzást és a ködképződést. Jellemzően nem tartalmaznak EP-adalékot vagy SARA 313 bejelentésköteles összetevőt. Alkalmazhatók alumínium, acél, öntöttvas, rozsdamentes acél, sárgaréz, vörösréz, bronz és magnézium felületen, illetve ezek ötvözetein – makacs zsír, hűtőfolyadék, olaj, különféle kenőanyag, viasz, rozsda… stb. maradványok eltávolítására. E karbantartási tisztítószerek a gép leállítása nélkül képesek eltávolítani a súlyos szennyeződéseket anélkül, hogy kárt tennének festésben, bevonatban, tömítésben, vagy akár csak nyomot hagynának maguk után.

 

Termékpalettánkon megtalálhatók mind a fémmegmunkálás-képlékenyalakítás és a karbantartás során (gépek üzemeltetése) felmerülő igények kielégítésére alkalmas kenőanyagok és berendezések, mind a kenőanyagok felvitelére és ápolására szolgáló berendezések (szkimmerek, emulziókeverők, refraktométerek, folyadékszűrők). Cégünk fluid management szolgáltatást is vállal: javaslatot tesz a kenőanyag esetleges kiváltására, ellátja a hűtő-kenő rendszerek karbantartását, rendszeres felülvizsgálatokat végez, és megszervezi a veszélyes hulladékok megsemmisítését.

 

További információért, látogassa meg honlapunkat:

 

http://www.powerin.hu/

 

Bán Sándor
Powerin Kft.