A DMG MORI az INTECH segítségével turbózza fel additív gyártási megoldásait

 

 

 

A DMG MORI és az INTECH együttműködési megállapodást kötött a Frankfurt am Main-ben tartott „formnext” vásáron, amely az additív gyártás nemzetközileg is elismert vezető vására. A DMG MORI 30%-os részesedése az indiai szoftverfejlesztőcégben lehetővé teszi a vállalat számára, hogy kulcsfontosságú szoftverekhez és technológiai tudásbázisához jusson a generatív gyártás területén.

 

Az INTECH-et a 3D fémnyomtatás úttörőjeként tartják számon Indiában. A cég elkötelezte magát az additív megmunkálások és a hozzájuk kapcsolódó szoftvermegoldások mellett, beleértve a gépi tanulást és a generatív fémgyártás iparág számára kifejlesztett mesterséges intelligenciát is. A vállalat hamarosan számos megoldást hoz forgalomba, amelyek a felhasználók segítségére lesznek a gépek üzemeltetésében vagy a folyamatszabályzás területén, valamint abban, hogy minőségi alkatrészeket gyárthassanak a legoptimálisabb költségek mellett. E megoldásoknak köszönhetően a felhasználók gyorsan tudnak alkalmazkodni a technológiához.

 

 

„Az INTECH-nek köszönhetően megerősítjük a jelenlétünket Indiában is, és felgyorsíthatjuk az innovációs fejlesztéseket az additív megmunkálások területén. Elsőre jót – azaz gyorsan eljutni az első jó alkatrészig. Aktívan haladunk előre a generatív gyártás teljes folyamatláncára kiterjedő integrált szériamegoldásainknak köszönhetően”, – mondja Christian Thönes, a DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT vezetőtanácsának elnöke.

 

Sridhar Balaram, az INTECH vezérigazgatója megjegyezte: “A szinergiák kihasználása kiemelten fontos, ez az együttműködés pedig tökéletes fúziót képez hardver és szoftver között. Az OPTOMET az additív gyártás más kulcsfontosságú technológiáira is alkalmazható, így például a közvetlen lézeres felhordóhegesztés és a “binder jetting” eljárás területén. Az OPTOMET az egész piacra kiható változást hozhat.”

 

 

Az INTECH nem csak a DMG MORI LASERTEC SLM sorozatához kínál szoftvermegoldásokat, hanem más termékekhez és a porágyas technológiát alkalmazó ügyfelek számára is. Az új OPTOMET szoftver automatikusan kiszámolja az optimális folyamatparamétereket, ezáltal egyszerűsíti a programozást, jelentősen javítja a felület minőségét, valamint az anyagtulajdonságok ismételhetőségét is. Tehát egy újabb lépcsőt jelent az additív megmunkálás elterjedése felé.

 

 

https://en.dmgmori.com/