A CHIRON Csoport számtalan újdonsággal vesz részt az EMO kiállításon

 

 

 

 

 

 

A CHIRON Csoport számtalan újdonsággal vesz részt az EMO kiállításon:
új megmunkáló központok, szoftverek és automatizálási innovatív megoldások

 

? Premier: a 800 mm-es orsótávolságú, kétorsós CHIRON DZ 25 P
? Automatikus és magas termelékenység: a 16-os gyártási sorozat új változatai
? Új: STAMA MT 733 one plus – meghatározó megoldás a teljes körű megmunkálásban
? SmartLine szoftvermegoldások a még jobb termelékenységért

 

A CHIRON csoport a szeptember 16-21. között, Hannover-ben megrendezésre kerülő EMO-n, a fémmegmunkálás terén kiemelt újdonságokkal vesz részt. CHIRON, STAMA és SCHERER megmunkáló központjai, új automatizálási megoldások és egy kibővített szoftver program várja a kiállításon a látogatókat.

 

CHIRON: A 16-OS GYÁRTÁSI SOROZAT ÚJ VÁLTOZATAI ÉS A DZ 25 P VILÁGPREMIERJE

Az EMO kiállításon a CHIRON először kombinálja az új öttengelyes FZ 16 S-t a VariocellPallet paletta automatizálással. Az új automatizálási megoldás a kis gyártási tételek és összetett munkadarabok önálló megmunkálását célozza. Ezen kívül az új, öttengelyes DZ 16 W megmunkáló központ, Hannoverben működés közben lesz látható. A rendkívül termelékeny öttengelyes, kétorsós megmunkáló központ máris meggyőzte azokat, akik ellátogattak a CHIRON Open House-ra, tekintettel arra, hogy a berendezés egyedülállóan egyesíti a dinamikát és a pontosságot.

Komplex munkadarabok önműködő megmunkálása – Chiron első alkalommal az EMO-n köti össze az új öttengelyes FZ 16 S megmunkálóközpontot a VariocellPallett automata palettacserélővel

 

Az öttengelyes CHIRON DZ 25 P, amelyet a jármű- és repülőiparban a nagy alkatrészek termelékeny megmunkálására fejlesztettünk ki, az EMO-n ünnepli a világpremierét. A 25-ös sorozattal a CHIRON a termelékenység, a pontosság és a rugalmasság olyan kombinációját valósította meg, amelyet ebben a géposztályban eddig még nem láthattunk. A 800 mm-es orsótávolságával a DZ 25 P alumínium szerkezeti alkatrészek kétorsós megmunkálására született. Ellentétes oldalon zajlik az üzemeltetés és a beadagolás, s ez ideális hozzáférést jelent a munkaterülethez, azaz jól meg lehet fi gyelni a folyamatot. Kompakt kialakításának köszönhetően, a gépnek csak kis alapterületre van szüksége. Ezen kívül optimális dinamikája lenyűgöző kínálatot jelent ebben a versenyképes környezetben. A látogatók a CHIRON interaktív bemutatótermében, új dimenzióban láthatják az öttengelyes DZ 25 P megmunkálóközpontot.

 

STAMA MT– JÖVŐ ORIENTÁLT KOMPLETT MEGMUNKÁLÁS
A NEHEZEN FORGÁCSOLHATÓ KOMPLEX ALKATRÉSZEK MEGMUNKÁLÁSÁHOZ

Akár rúdadagolásból vagy tokmányalkatrészből – a STAMA MT7 és MT8 maró-esztergaközpont rendszereivel innovatív megmunkálási megoldásokat kínál, ezzel mindig újabb mérföldköveket állít a komplett megmunkálás terén. 2018. szeptembere óta, a STAMA az MT 733 sorozattal új megmunkáló központokat kínál a hatoldalú maráshoz és esztergáláshoz egyetlen berendezésben, különösen a nehezen meg- munkálható, komplex komponensekhez és anyagokhoz. Az MT 733 one plus világpremierje Hannoverben lesz. Miképp az MT 733-as sorozat minden modellje, ez a berendezés is portál kivitelű: ez nagyfokú stabilitást eredményez a teljes megmunkálási folyamat során termikus, mechanikus és statikus oldalról is. A B-tengely Galaxie®-hajtóműve különleges teljesítménysűrűséggel, merevséggel, és pozicionálási pontosságával erősíti ezt a hatást. A végeredmény különlegesen dinamikus és igen pontos marási, esztergálási, illetve fúrási műveletek: egyidejű 5-tengelyes megmunkálás és integrált automatizálás. Ezek a legkitűnőbb körülmények a sikeres „első darab = jó darab” stratégiához. Az MT 838 TWIN –el mutat be a STAMA egy HSK-A100 maró- eszterga központot, tokmányalkatrészekhez 600 mm-es orsótávolsággal, amely egyedülálló a kétorsós maró-esztergáló megmunkálásban.

MT 733 one plus: A komplex alkatrészek és a nehezennkezelhető anyagok teljes körű megmunkálása

 

FÜGGŐLEGES ESZTERGÁLÁS A VEVŐK IGÉNYE SZERINT A SCHERER-TŐL

A SCHERER-nél újra előtérben a nagyhatékonyságú esztergálás. A társaság szakértelmét a VDZ 320 multifunkciós függőleges Pick-up rendszerű esztergálóközponttal mutatja be. A sorozatot a berendezések számos opcionális felszerelésének és változatának köszönhetően, pontosan a vevő igényeinek megfelelően lehet kialakítani. Az opciók közé tartozik egy további maróorsó, és a speciális modulok a gömbesztergáláshoz, csapágypálya maráshoz és ívmaráshoz. Egy további Y tengely biztosítja a magas termelékenységet az összetett megmunkálás során.

 

A CMS RETROFIT AUTOMATIZÁLÁSI MEGOLDÁSOKAT MUTAT BE

Az automatizálás a retrofit szakértőjénél, a CMS-nél is a középpontban áll. Hannoverben a társaság bemutatja, hogyan lehet egy régebbi megmunkáló központot modern automatizálási megoldásokkal tovább fejleszteni és hogy ez miként tudja jelentősen javítani a termelékenységet. Az automatizálás különböző iparágakban egyre nagyobb jelentőségre tesz szert. Ezért van az, hogy a felújítás vonzó és költséghatékony út sok megrendelő számára ahhoz, hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak.

 

KIBŐVÜL A SMARTLINE SZOFTVEREK PORTFÓLIÓJA

A CHIRON csoport idén kibővíti a SmartLine programját a ConditionLine-nal és a ProtectLine-nal. A szoftvermodulok egyenként és együtt is alkalmazhatók. Abban nyújtanak segítséget a felhasználónak, hogy még jobban ki tudja használni a megmunkáló központ képességeit. A ConditionLine a karbantartási és a javítási munkálatok pontos tervezését teszi lehetővé. A szoftver megbízhatóan és időben érzékeli a rendellenes üzemelést, kopást. A ProtectLine megelőző funkciója, egy digitális „ikertestvér” segítségével megvédi a fizikai megmunkáló központokat az ütközésektől. A virtuális megmunkáló központ mindig a valódi előtt jár és időben leállítja azt, ha ütközés veszélye áll fenn.

 

A CHIRON Csoportról

A tuttlingeni székhelyű CHIRON Csoport egy olyan multinacionális vállalat, amely CNC függőleges maró és esztergáló megmunkáló központokra és kulcsrakész gyártási megoldásokra specializálódott. A Csoport gyártási és fejlesztési telephelyei, értékesítéssel és szervizeléssel foglalkozó leányvállalatai és értékesítő ügynökségei az egész világon jelen vannak. 2100 alkalmazottal a Csoport 498 millió eurós bevételt ért el 2018-ban. Az értékesített berendezések és megoldások kb. kétharmada export. A legfontosabb vásárlói szektorok az autóipar, a gépipar, az orvosi- és precíziós gépgyártás, valamint a légi- és űrhajózási iparág.

Az új berendezésekkel kapcsolatos CHIRON, a STAMA és a SCHERER márkák, valamint a modernizálási márka, a CMS, a CHIRON Csoport birtokában vannak. Mindezeknek a márkáknak a legfontosabb tulajdonságai a pontos, produktív és rugalmas megmunkálás. A CHIRON az optimális dinamikának köszönhetően szerzett hírnevet. A STAMA a stabilitásra összpontosít. A SCHERER multifunkciós függőleges esztergáláson alapul. A CMS teljes körűen felújított berendezéseket biztosít a Csoporton belül, ide értve a vonatkozó szolgáltatásokat is.

 

A SmartLine modulok biztosítják a folyamat megbízhatóságát, a magasabb termelékenységet és a termelés optimalizálását

 

 

http://www.rolatast.hu/

https://chiron.de/