Szimulátor bevetésével gyorsítja fel az abroncsfejlesztést

Újabb csúcstechnológiás szimulátor bevetésével gyorsítja fel az abroncsfejlesztést a Goodyear

 

A Goodyear Tire & Rubber Company és a szimulációs megoldásokat forgalmazó VI-grade ma bejelentette, hogy csúcstechnológiás DiM250 DYNAMIC vezetésszimulátort telepítenek a Goodyear Colmar-Bergben, Luxemburgban működő Innovációs Központjába.

 

Az új szimulátor elősegíti a termékfejlesztést a Goodyear európai létesítményében, és erősíti a műszaki együttműködést az ohiói Akronban található cégközponttal, ahol a közelmúltban szintén üzembe helyeztek egy DiM250 berendezést. A Goodyear Innovációs Központjai a VI-grade által biztosított COMPACT szimulátorokkal is támogatják a virtuális abroncsfejlesztést. A vezetésszimulátorok már a fejlesztési ciklus kezdeti szakaszában lehetővé teszik az abroncsmodellek tesztelését és ellenőrzését, elősegítve a legjobb teljesítményt nyújtó abroncsváltozatok kiválasztását az első prototípus legyártása előtt. Mindez illeszkedik az autóipari fejlesztési folyamatok üteméhez, így a járműgyártók számára pontosan akkor tudják biztosítani a kívánt abroncsmodelleket, amikor szükségük van rá.

„A szimuláció alkalmazásának képessége ilyen magas szinten egyértelmű technológiai előny” – mondta el Chris Helsel, a Goodyear első alelnöke és technológiai vezetője. „Folyamatosan arra törekszünk, hogy felgyorsítsuk a fejlesztési folyamatot, és így ügyfeleink továbbra is kiemelt partnerként számítsanak ránk.”

„Örömmel jelentjük be, hogy immár a második DiM250 DYNAMIC vezetésszimulátort helyeztük üzembe a Goodyearnél” – mondta el Guido Bairati, a VI-grade globális értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. „Azzal, hogy az óceán mindkét partján használunk DiM250 és COMPACT szimulátorokat, a Goodyear a virtuális abroncsfejlesztés élvonalába került, és jelentős versenyelőnyt szerez az autóipari gyártókkal való együttműködés és a gyorsított termékfejlesztés terén. A Goodyear mérnökeinek mindkét helyszínen rendelkezésére állnak a legfontosabb versenypályák (mint a Nürburgring Nordschleife, a Virginia International Raceway és az Idiada Spain Proving Grounds) digitális másolatai, valamint a Fraunhofer Intézet által fejlesztett magas színvonalú abroncsmodellek CDTire formátumban.”

 

A Goodyear

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 63 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 21 ország 47 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

 

Goodyear