Rugós nagy teherbírású görgő

 

 

 

 

 

Az Ügyfél

…egy német autóipari vállalat, aki évek óta az egyik legsikeresebb gyártók közé tartozik a prémium és szupersportkocsi szegmensben.

A 2017-es üzleti évben az autógyártó
88 000 alkalmazottal közel 1,9 millió járművet szállított le, amellyel 60 milliárd eurós árbevételt ért el.

 

Gyártósor az autóiparban, itt mindig megbízható működésre van szükség

 

A kihívás

Az autóalkatrészek tartószerkezeteihez a konszern egy másik üzemében egy rugós, nagy teherbírású görgőt alkalmaztak sikeresen. Mivel itt is hasonló volt az alkalmazás, az ügyfél a már meglévő, bevált görgőket szerette volna használni.

Bizonyos okokból a berendezéstechnikusok az új feladatra további változtatásokat kívántak a görgő kerékrögzítő rendszerénél. Egyrészt magas javítási költségek merültek fel a jelenleg használt vázak targoncával történő emelésekor, mert a felszerelt görgők a nagy fordulósugár miatt gyakran összeütköztek a targonca villájával. Másrészt nyitott állapotban a fékkar viszonylag messze kiállt, ami potenciális sérülésveszélyt jelentett. Továbbá nehézségek merültek fel a kerékrögzítő fék kioldásakor is, mivel az eredeti görgőnél a működtetőkart alulról felfelé kellett nyomni, ami a dolgozók biztonsági cipőjével körülményes volt és gyakran a cipő károsodásához vezetett.

 

Korábbi verzió – a fékkar kioldása alulról történik

 

A mi megoldásunk

Mivel a meglévő fékkar megrövidítése még jobban korlátozta volna a kezelhetőséget, ez a megoldás nem jöhetett szóba. A fordulósugár jelentős csökkentése érdekében a Blickle mérnökei másik konstrukciót készítettek a fékegység számára. Összességében ezzel a fordulósugár 65 milliméteres csökkentését érték el. Az új felépítéssel a fékkart felülről lehet kioldani, így lényegesen könnyebb és gyorsabb a kezelhetősége.

Új kivitel – a fékkar kioldása felülről történik

 

Az eredmény

Az új, optimalizált fékrendszerrel felszerelt görgőre való átállással az ügyfél jelentősen tudta csökkenteni a javítási költségeket a munkaeszközök és munkavédelmi cipők kímélése miatt. Ezenkívül nagyon magas szintű munkabiztonságot értek el. A fékkar egyszerű és gyors működtetése révén a munkahely ergonómiai feltételei is javultak.

 

Az egyedi LSFE-ALST 200K-RA előnyei és műszaki információk:

  • Magas szállítási kényelem, csekély gördülési ellenállás és jó rezgéscsillapítás a Blickle Softhane® poliuretán futó felület- nek köszönhetően
  • Nagyon robusztus, hegesztett villa elasztomer rugóval és „Radstop” kerékrögzítő fékkel
  • Kis fordulósugár a fékegység kompakt kialakítása révén

 

 

http://www.roll-n.hu

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Kíván hozzászólni?
Nyugodtan tegye meg most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .