MIM – Elektromágneses induktív áramlásmérő

Korrózióálló acélból, kompakt vagy szeparált változatban +140°C-ig – IO-Linkkel a KOBOLD-tól

 

A Kobold folytatja a minőségi mérő- és analitikai műszertermékek tervezését és fejlesztését, és nemrég piacra dobta kompakt áramlásmérőjét, a MIM-et még több funkcióval.

A Kobold csoporton belüli gyárak több mint százéves kereskedelmi múltra tekintenek vissza, így a Kobold figyelemre méltó és kiterjedt műszaki ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik, amelyekre az új termékek kifejlesztésekor támaszkodhat. A koncepció kidolgozásának szakaszában a Kobold gyakran kéri ki nemzetközi értékesítési irodáinak véleményét, hogy kialakítsa a gyakorlati jellemzők és a funkcionalitás kereteit, és így olyan műszert állítson elő, amely alkalmas és megfelel a nemzetközi piacnak. A MIM esetében valóban ez volt a folyamat.


Bármely beállítás kényelmesen elvégezhető a kijelzőn a nyomógombok segítségével. Az olyan funkciók, mint a részleges számláló kijelzése, a hőmérséklet-mérés vagy a maximális áramlás a gyorsgombokra is elhelyezhetők, így nem kell folyamatosan navigálni a menüben.

 

Az innovatív tervezés és a minőség a Kobold által gyártott összes termék védjegyévé vált, de üdítő módon a Kobold a koncepció fázisában egyértelműen a praktikus, egyszerű funkcionalitásra összpontosít, és bizonyos mértékig ellenáll a felesleges funkciók és a túl bonyolult szoftverek beépítésének trendjének, kísértésének.

A MIM koncepcióból a Kobold egy kiváló minőségű és sokoldalú kompakt áramlásmérőt készített vezetőképes folyadékok áramlásának mérésére, amely ipari alkalmazások széles körére alkalmas. A korózióálló acélból készült nagy teherbírású konstrukció tiszta és robosztus műszeregységet biztosít. A 90°-os lépésben forgatható TFT-kijelző képernyő kialakítása okos, mégis egyszerű, biztosítva a többirányú áramlási felhasználáshoz való alkalmasságot, érintőképernyőről programozhatóan. A TFT-kijelző tulajdonsága, hogy kesztyűt viselő kezelők is használhatják. A piacon kapható néhány TFT képernyővel ellentétben, amelyek a képernyő helyzetének meghatározásához dőlésérzékelőket használnak, a MIM képernyő tisztán olvasható és stabil marad használat közben, ami emlékeztet a Kobold ösztönös preferenciájára az egyszerűsített gyakorlati funkcionalitásra és a megbízhatóságra.

 

 

Ahogy az elvárható, a Kobold MIM műszere alapfelszereltségként tartalmazza a legtöbb iparban szükséges összes praktikus vezérlési és képernyő funkciót. Ez magába foglalja a kétirányú mérést, a kombinált áramlás-, hőmérséklet- és térfogat mérését, a monitorozást és a jeltovábbítást. A két kimenet szabadon konfigurálható, amelyek lehetnek analóg-, frekvencia-, vagy impulzus kimenet, valamint adagolás kapcsoló, és vezérelt start/stop az adagoló funkcióhoz. További termékfejlesztésként a MIM mostantól szeparált változatban is kapható, amely használható akár +140°C-ig terjedő közeghőmérséklet mellet is. Az IO-Linkkel együtt a MIM a világon első, amely ilyen tulajdonságokat kínál a mágneses induktív áramlásmérők között.

Az induktív áramlásmérőknél jellemzően nincsenek mozgó alkatrészek  a mérőeszközben, és ez számos ipari alkalmazásban kulcsfontosságú előny. Alapvetően az indukált feszültséget két, a közeggel érintkezésben lévő érzékelő elektróda veszi fel, és a mérőerősítőhöz továbbítja. Az elektronika az áramlást a cső keresztmetszete alapján számítja ki. Ennek a mérési elvnek az egyik legfontosabb előnye, hogy a mérés nem függ a folyadéktól és annak tulajdonságaitól, mint például a sűrűség, viszkozitás és hőmérséklet, azonban figyelembe kell venni, hogy az áramló közegnek legalább minimális vezetőképességgel kell rendelkeznie.

 

Kobold Unirota Kft.
H-4400 Nyíregyháza
Derkovits u. 132-136.
+36 42 42-215

 

https://www.kobold.unirota.hu