Jankovits Engineering – 25 éve növekedési pályán

A Jankovits Engineering Kft. alapításának 25 évfordulója tiszteletére ünnepséget rendezett a vállalkozás a győri Richter-teremben, ahova a közélet ismert személyiségei, köztük Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron Megye kormánymegbízottja, illetve a cég partnerei és munkatársai kaptak meghívást.

 A köszöntőkben elhangzott, hogy az 1992-ben Jankovits István által alapított vállalkozás igazi sikertörténet. A ménfőcsanaki családi házból indult cég, mely kezdetben hidraulikus berendezések felújításával és alkatrész kereskedelemmel foglalkozott, mára stratégiai szintre emelte a mérnöki tudásra épülő egyedi géptervezést, gyártást és automatizálást. A Győri Ipari Parkban működő társaság nagy járműipari vállalkozások első körös beszállítójává fejlődött, és partnerei révén kilépett a világpiacra is.

 A társaság 25 éves tevékenységét az árbevétel folyamatos növelése jellemezte.  A cég 2016 évben 1,533 Mrd forint árbevételt ért el, 2020-ra 2,2 Mrd forint forgalmat tervez. A jelenleg 65 munkatársat – meghatározóan mérnököket foglalkoztató vállalkozás az elmúlt 10 évben összesen 703 millió forint értékben hajtott végre beruházásokat. A Jankovits Engineering Kft. stratégiai terveinek megvalósításához ebben az évben 700 millió forint értékű infrastruktúra és kapacitásbővítő beruházást indít, melyet két éven belül valósít meg. A távlati tervekben további hasonló volumenű bővítéseket tervez a vállalkozás.

 A Jankovits Engineering a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében kiemelten kezeli az oktatás intézményekkel kiépült kapcsolatait. A győri általános iskolások rendszeres látogatói a gyárnak, a helyi műszaki szakközépiskolák tanulói gyakorlati képzésen vehetnek részt. A vállalkozás 1996 óta tagja a Széchenyi István Egyetem gyakorlatorientált mérnökképzésre létrejött Practing programjának. Az elmúlt években bekapcsolódott a Budapesti Műszaki Egyetem és Miskolci Egyetem oktatási programjába is.

 A jubileumi ünnepségen a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Professio Klaszter vezetőségi tagja és az EATON magyarországi képviselője adott át jubileumi emléklapot a Jankovits Engineering két ügyvezetőjének, Jankovits Istvánnak és dr. Jankovits Richárdnak. Az est ajándék koncerttel zárult, melyen St. Martin, majd Mr. Firehand és Triója lépett színpadra.

Jankovits Engineering