EMO 2017: Még szélesebb palettát kínál a Sodick

            

A Sodick japán gépgyártó már több évtizede jelen van Európán, az utóbbi években azonban – a megbízhatóságnak, teljesítménynek és nagyszerű szerviztámogatásnak köszönhetően – egyre elterjedtebbek mind a huzalos, mind a tömbös szikraforgácsoló gépek. A sorozatok követték egymást, a „MARK” jelölésű gépeket szép lassan leváltotta az AQ, valamint az AG sorozat. Pár évvel ezelőtt a Smart technológiák integrálása lévén az SL (Smart Linear) gépek kezdtek tért hódítani, tavaly óta azonban a legújabb ALC és VL sorozat gépei közül válogathatunk.

Az X irányú mozgástartomány a VL sorozat tagjain lehet 400, illetve 600 mm, ugyanezek a méretek találhatóak meg a ALC Premium gépeken is. A 2017-es hannoveri EMO szakkiállításon bemutatták a két legújabb gépüket, az ALC800G, valamint a VL600QH gépeket.

VL600QH: Gyorsabban, magasabbra, erősebben

A 2015-os bemutatásuk óta a VL gépek töretlen sikernek örvendenek, hiszen a gyártás folyamán használt költséghatékony megoldások nem mentek a minőség rovására. Kiváló eredmények születnek ezeken a gépeken, mind a pontosság, felületi minőség és sebesség területén is. A gyártó ezért úgy döntött, hogy még szélesebb réteget szeretnénk lefedni, ezért az idei EMO-n bemutatták a VL600QH gépet. A gép Z irányú mozgástartománya 500 mm, az elárasztásos vágási magasság 480 mm. A gép ennek megfelelően egy átdolgozott, még megbízhatóbb befűzőrendszert kap. A generátor is finomhangoláson esett át, így a gépre valóban illenek a ’Gyorsabban, magasabbra, erősebben’ jelszavak.

ALC800G: Bővül a Premium modellek sora

Az ALC400G és ALC600G modellek minden területen a legjobbat nyújtják: kiváló pontosság, akár Ra0.1µm felületi érdességet biztosító generátor, prémium funkciók, mint például automata tartályemelés, 3D modellkezelés, 60A generátor. Az EMO-n munka közben is láthattuk a sorozat új tagját, az ALC800G Premium gépet. A mozgástartomány X és Y tengelyeken 800 x 600 mm, Z tengelyen pedig 500 mm.

A lecke fel van adva az új gépnek, hiszen az elődje, az AQ750L modell nagyszerű karriert futott be. Több, mint 15 éven keresztül volt gyártásban, és az 1000-nél is több értékesített ’példány’ jól jelzi, hogy itt is egy megbízható gépről beszélhetünk.

A világszerte eladott több, mint 45.000 lineármotoros gép jó fokmérője a Sodick megbízhatóságának és minőségének.

IC-Hungary