Egyre bővülő fejlesztések az elektromos meghajtás területén

    

 

 

Egyre bővülő fejlesztések

az elektromos meghajtás területén,

melyek magas színvonalú logisztikát igényelnek

 

 

Sikeres együttműködés záloga a megbízható partneri kapcsolat

Interjú Laskói Tamás operációs vezetővel

 

ProdEngineer
• PREZENTÁCIÓ – kérem, mutassa be az SK Innovation-t,

Az SK Battery Hungary az SK Innovation csoport első magyar gyára Komáromban, lítium-ion akkumulátor gyártás egyik vezető piaci szereplője 2018-ban kezdte meg gyárépítését Magyarországon, melynek a logisztikai lebonyolításával a Taewoong Global Logistics-et bízta meg (későbbiekben TGL).

 

                     

Laskói Tamás                                                            Mr. Song Kyong Tak
operációs vezető                                                       ügyvezető igazgató

 

ProdEngineer
• hogyan működik a Magyarországon létrehozott TGL Hungary Kft.?

A TGL Hungary Kft. a koreai Taewoong Global Logistics leányvállalata. (http://www.e-tgl.com ) A vállalat ügyvezető igazgatója Mr. Song Kyong Tak, valamint operációs vezetője Laskói Tamás.

 

ProdEngineer
• miért döntött úgy az SK Innovation vállalat, hogy Magyarországon kívánja bővíteni üzletágát?

Az autóiparban világszerte, így Európán belül is jelentős változások zajlanak, melyek a hagyományos üzemeltetésű gépjárművek elektromos/hibrid meghajtásra való átállását is magukban foglalják. Ezek egyik nélkülözhetetlen alkatrésze maga az akkumulátor, melyet sokkal költséghatékonyabb helyben gyártani, mint importálni. Nem beszélve a költségekről, a logisztika területén is az akkumulátor veszélyes áru minősítése miatt a szállítása drága, így döntöttek az európai gyártás mellett. Magyarországra a kedvező geográfiai elhelyezkedése miatt esett a választás.

 

 

ProdEngineer
• milyen céllal, elképzelésekkel indítják be a vállalt működését?

Az elsődleges cél az SK már meglévő ügyfélköre (Hyundai, KIA ,Mercedes) és az autógyártókkal már megkötött szerződései teljesítése, illetve az európai autógyártók jövőbeni felmerülő igényeinek kielégítése.

 

 

ProdEngineer
• mekkora üzleti részesedése van, jelenleg a világpiacon, Magyarországon?

Világ szinten a 6. legnagyobb akkumulátor gyártója (Kínában, Koreában és Magyarországon is működik gyár).

 


Mr. Ahmet Musul (Ekol) és Mr. Cho Yong Jun (Taewoong)

 

ProdEngineer
• milyen piaci szereplőkkel működik együtt a TGL Hungary Kft.?

Az ügyfélkörünk főleg koreai cégeket ölel fel, közöttük is inkább a multinacionális cégeket a legkülönfélébb területeken például mint gumiabroncs gyártás, hulladék újrahasznosítás, műanyag alapanyag gyártás, chemical). Logisztikai téren főbb partnereink az Ekol Logistics Kft., akikkel 2019-ben Szöulban egy stratégiai megállapodást írt alá anyacégünk, valamint kiemelendő partnerünk a vámkezelés terén a Zebra Neo Kft.. De dolgozunk a legnagyobb hajóstársaságokkal is természetesen.

 

ProdEngineer
• milyen szakterületeket ölel át a TGL Hungary Kft.?

Cégünk a szállítmányozás és logisztika terén a tengeri, légi, vasúti és közúti szállítmányozásban is erős. A jelen fuvarpiaci helyzetben amennyiben igény van rá, multimodális szállításokat végzünk, illetve nagyobb ügyfeleink részére raktároztatunk. Természetesen vámügynökeink révén a felmerülő vámkezelési feladatokat is ellátjuk, ami a gyártelepítéseknél jelentős. Cégünk hulladékszállítási engedéllyel is rendelkezik, így mivel ebben a szegmensben is jelentős volumenű megkereséseink vannak itt is kiszolgáljuk ügyfeleinket.

 

ProdEngineer
• milyen további logisztikai fejlesztéseket terveznek a továbbiakban Magyarországon – Európában – világban?

Ami a Magyar vállalatot illeti a megszerzett üzletek fényében az óvatos fejlesztés hívei vagyunk, hatványozottan igaz ez ebben a gazdasági szempontból instabil állapotban, de a jelenlegi tervek alapján a jövő évben a 40 operációban dolgozó fő létszámát is elérhetjük.

 

 

http://www.e-tgl.com/index.jsp

https://www.ekol.com/en/countries/hungary