Bővül a Champion szűrők termékcsalád. A megújult jellemzőkkel, csomagolással

Bővül a Champion szűrők termékcsaládja

 A Federal-Mogul Holdings Corporation Federal-Mogul Motorparts divíziójának legfrissebb bejelentése szerint újra piacra kerül a teljes Champion szűrő termékcsalád. A megújult jellemzőkkel, csomagolással és katalógussal rendelkező, újratervezett termékek már elérhetők a pótalkatrészek piacán.

2014 óta a Champion több mint 490 új szűrővel bővítette termékeinek listáját, amelynek eredményeként 1300 tétel szerepel a teljes szűrőválasztékban, lefedve ezzel az európai járműpark több mint 94 százalékát. Ennek köszönhetően a Champion vásárlói beszerezhetik a járművükhöz leginkább megfelelő terméket.

A Federal-Mogul mérnökei a szigorú eredeti felszerelésgyártói előírásoknak és az új motortechnológiák iránti változó igényeknek megfelelően újratervezték a Champion üzemanyag-, levegő-, olaj és pollenszűrőit – mondta Sanda Kristicevic, a Federal-Mogul szűrők termékmenedzsere. A Federal-Mogul Motorparts szűrői megfelelnek az aktuális ISO előírásoknak és az új Euro 5-ös és Euro 6-os motorokra vonatkozó követelményeknek. A legújabb technológiák szerint gyártott és továbbfejlesztett új Champion szűrő termékcsalád biztosítja a vásárlók által elvárt minőséget, teljesítményt és az egyszerű beszerelést. Az új szűrök gyártása folyamatosan zajlik, a pótalkatrészek piacán pedig már be is szerezhetőek.

A Champion kiváló teljesítményű szűrőket biztosít a legújabb motorgeneráció számára. A termékcsalád legfontosabb jellemzői és előnyei között említhetjük, hogy a nyomócsöves befecskendezésű dízelmotorokhoz való legújabb Champion üzemanyagszűrő újfajta, többrétegű, szintetikus, meltblown eljárással (ömledékfúvással) előállított szálréteggel készül, amely a szűrést 3 µm értékig teszi lehetővé, míg vízleválasztási hatékonysága 99,8 százalékos. A hagyományos szűrőkkel összehasonlítva a meltblown szálréteg akár 29,4 százalékkal is növelheti a szűrő hatékonyságát 5 µm vagy annál kisebb méretű szennyeződésekkel szemben.

A Champion olajszűrők mikroszálas üvegszövettel készülnek, ami a hagyományos szálréteghez képest sokkal hatékonyabban szűri a szennyeződéseket. A mikroszálas üvegszövet továbbá akár 50 százalékkal is csökkenti a nyomásveszteséget, így a Champion szűrő a hagyományos szűrőknél akár 2–4-szer hosszabb ideig használható.

Champion

A Champion levegőszűrő esetében az apró részecskék összegyűjtésének hatékonysága hasonló a vele azonos, eredeti felszerelésgyártói előírásoknak megfelelő szűrő teljesítményével.

Ez év elején a Champion bevezette a pollenszűrők gyártásánál az innovatív Flexi Frame technológiát, így a szerelők az alkatrészek sérülése és deformálódása nélkül tudják beszerelni a szűrőt. A szálréteg aktívszenes része nemcsak a port, hanem a kipufogó mérges gázait is megszűri.

 

A Champion üzemanyag-, levegő-, pollen- és olajszűrői új, QR-kóddal ellátott interaktív csomagolást kaptak, amely lehetővé teszi, hogy a szűrőt beszerelő személy könnyen beazonosíthassa a megfelelő alkatrészt. A felhasználók a linkre kattintva pedig megtekinthetnek egy beszerelési videót, valamint elolvashatják a weboldal termékismertetőjében szereplő pollenszűrők részletes szerelési útmutatóját a gyorsabb beszerelés érdekében.

2015 februárjában megjelent a Champion új termékismertetője, amelyben megtalálható a teljes szűrő termékcsalád, új átfogó alkatrész-számozási struktúrával, újfajta elrendezéssel és az alkatrészek egyértelmű ismertetőivel.

Forrás: www.fmecat.eu