A Weimar meletti Nohra-ban az ACI Laser GmbH évek óta a lézer jelölésre specializálódott. Az 1999-ben alapított vállalkozás a kezdetektől törekedett az esztétikus megjelenés és a tökéletes megoldások ötvözésére.

A jelölőegységek minden egyes eleme hosszú tesztelési folyamaton keresztül jutott el a megvalósítás állapotába. A fejlesztés azóta is folyamatos. Az ACI Laser saját fejlesztőcsapata olyan megoldásokat kínál, ami minden felhasználó számára  hosszútávú, megbízható, könnyen kezelhető.

A lézerforrások választéka az ipari jelölések területén

szóbajöhető igényeket teljes egészében lefedi, kezdve a 4W teljesítményű  ND YAG dióda kiviteltől, a 70W teljesítményű optikai szálas (Fiber) kivitelig, beleértve a CO2,  Green, UV lézerforrásokat is a speciális igények, követelmények  számára.

ASZTALI KIVITELŰ JELÖLŐ ÁLLOMÁSOK SZÉLES VÁLASZTÉKBAN

Az ACI Laser elsősorban az asztali munkaállomásokra szakosodott. A berendezések kivitelük, esztétikus megjelenésük, alacsony zajszintű elszívói eredményeképpen akár laborban, mérőszobában, szerelőcsarnokban is üzemeltethetőek. A környezet számára semmi megterhelést nem jelentenek. A kialakításuk és képességük következtében az elektronika, szerszámjelölés, orvostechnika a legnagyobb használói kör.
Természetesen az integrátorok számára az önálló lézerfejek lehetőséget nyújtanak a beépített
alkalmazások kivitelezésére is.

KEZELŐI FELÜLET
Az  ACI Laser által fejlesztett kezelői felület -a grafikus elemek által-  az öntanulás lehetőségét is kínálja, azonban a magyar szoftver és az IDOHMEN Kft. szakemberei a garancia arra, hogy egy felhasználó sem maradhat hazai támogatás nélkül.
A támogatás magába foglalja: –  a szoftver teljes körű betanítását, –  az adott munkadarabhoz az ideális jelölési paraméterek tesztelését, – sok esetben az optimalizálást a minőség és az elvárt ciklusidő között, – a berendezés időszakos felülvizsgálatát egyaránt mechanikai, elektromos és egyéb szempontok szerint is, igény esetén lézerforrás
teljesítményméréssel kombináltan.

ELEKTRONIKAI, FINOMMECHANIKAI, ORVOSTECHNIKAI FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK.

A fenti rövid felsorolás jól jelzi a tipikus ACI Laser alkalmazási területeket. Részben a tipikus kialakítások, részben a magas jelölési követelmények miatt. Sem a rendkívül kisméretű jelölések, sem a sokfajta anyagminőség nem okozhat akadályt.

A hazai képviselet a vásárlás előtt nem csak teljes körű tanácsadást teljesít, hanem javasolja is a tesztjelölést, hiszen mindkét fél érdeke a lehetséges problémák felismerése és megszüntetése.

Az ACI Laser GmbH hazai képviseletét az IDOHMEN Kft. látja el. A berendezések megtekinthetőek, kipróbálhatóak vagy a cég budapesti telephelyén, vagy a MACH-TECH 2017 kiállítás „A” pavilon 113D standján.