A WIDIA új forgácstörőt mutatott alumínium megmunkálásához

 

Az AL ISO esztergalapka geometria költséghatékony, univerzális megoldás alumínium és más nemfémes anyagok közepes és finom esztergálásához.

 

A WIDIA™ az AL geometriával egészítette ki ISO eszterga portfólióját, megerősítve a költséghatékony szerszámmegoldások széles kínálatát az alumínium és nem fémes anyagok megmunkálását végző kis- és közepes méretű üzemek számára. Az AL geometria a megmunkálási sokoldalúság növelése érdekében két minőségben – egy bevonat nélküli, mikroszemcsés keményfém WU10HT minőségben, valamint egy PVD AlTiN bevonatú WU05PT minőségben – kapható. Mindkét minőség az összes népszerű lapkaformában elérhető, beleértve a C, D, R, T és V lapkákat, ami növeli a szerszámozási lehetőségeket.

 


VBGT-AL váltólapka N1 alumínium hengeres rúd profilozása során

 

A többféle minőségből és lapkaformából származó megnövelt sokoldalúság mellett az AL geometria további előnyöket is kínál. Az erősen polírozott homlokfelület javítja a forgácslefutást, ami – mivel a vágások után kevesebb forgácsot kell manuálisan eltávolítani – rövidebb beállítási időt eredményez. A vágóélet élesebbre köszörülték, ami növeli a szerszámok általános pontosságát és csökkenti a forgácsoló erőt. A megbízható szerszámozási teljesítmény azt jelenti, hogy az ügyfelek több időt fordíthatnak a megmunkálásra és – a kisebb mértékű élrátétképződésből és sorjaképződésből adódóan – kevesebb időt a megmunkálás utáni sorjázási műveletekre.

„Az AL Geometry portfólió sokoldalú szerszámozást kínál a különböző alkatrészek és munkadarabok megmunkálásakor, ugyanakkor precízebb és megbízhatóbb megmunkálási teljesítményt biztosít – jelentette ki Anil Kumar, a WIDIA globális esztergálási portfólió menedzsere. – Azáltal, hogy a szerszámok teljesítményére és értékére összpontosítunk, segítünk ügyfeleinknek abban, hogy maximalizálják a gyártás megtérülését.”

 


Az AL Geometry lapkaportfólió többféle minőségben és lapkaformában érhető el, javítva a termékek sokoldalúságát

 

Sokoldalú, megbízható és költséghatékony – az AL Geometry univerzális megoldás azon ügyfelek számára, akik kisebb forgácsoló erőt, hosszabb szerszáméltartamot és nagyobb szerszám termelékenységet keresnek különféle nemfémes anyagok, különösen alumínium megmunkálásához. Az új AL lapkák és egyéb WIDIA fémvágó szerszámok bármely hivatalos WIDIA forgalmazó partneren keresztül megrendelhetők.

 

Az AL geometriával kapcsolatos további információkért kérjük, kattintson ide.

 

A Widia márkáról

A WIDIA™ márka több mint 90 éve jelent egyet a kiváló minőségű maró-, esztergáló-, furatkészítő-, menetfúró- és rendszer szerszámokkal a fémforgácsoló ügyfelek számára szerte a világon. Az ügyfelek részére a folyamat minden részében garantált a megbízhatóság a kiválasztástól a kiszállítás utáni támogatásig a termék elérhetőségének, a digitális csatlakozásoknak és a hivatalos terjesztési partnerek elérhető hálózatának köszönhetően.

 

A WIDIA márkával vagy termékeivel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a www.widia.com oldalra