Új kollaboratív robotokkal bővítette kínálatát a Fanuc

 

 

A portfólió növelését az iparági felhasználók visszajelzései indokolták: sokan nagyobb teherbírást, hosszabb karkinyúlást vagy éppen kisebb, kompakt kialakítást kerestek.

 

A piaci igényekre szabott bővített kobot-sorozat pedig nemcsak az autóiparnak szól. Számos területen, a csomagolástól a hegesztésen át a pick-and-place alkalmazásokig egyaránt kihasználhatók az új kobotok. Ezek az ipari robotokkal ellentétben biztonsági védőkerítések nélkül, emberek mellett is dolgozhatnak, hiszen a beépített biztonsági funkcióknak köszönhetően nem jelentenek veszélyt vagy baleseti kockázatot.

 

 

„Célunk, hogy piacvezetővé váljunk robotértékesítésben Európában.”

– így foglalta össze a vállalat törekvéseit a kontinensen Shinichi Tanzawa, a FANUC Europe Corporation elnök vezérigazgatója márciusi interjújában. A gyárautomatizáló vállalat számára a kollaboratív robotika jelenleg kiemelt figyelmet élvez. „Új területeket nyit meg előttünk a kobotok világa, illetve partnereinkél is bővíti az automatizációs lehetőségeket.

Észrevettük azt is, hogy egyre többen válnak nyitottá a kollaboratív alkalmazásokra, rendre többen keresik az ilyen megoldásokat. Gyakran mi is javasoljuk az ügyfeleinknek, hogy gondolkodjanak kollaboratív robotokban, sokan pedig csak ilyenkor eszmélnek rá ennek előnyeire” – mondta az elnök.

 

 

Előnyökben pedig nincs hiány.

A Fanuc olyan kollaboratív robotsorozatot álmodott meg, amely nemcsak biztonságos munkavégzést tesz lehetővé, hanem az ipari robotokhoz mérhető funkcionalitást. A legújabb CRX kobotok remekül kiegészítik a Fanuc már meglévő CR és CRX termékeinek körét, így összesen 11 kobotvariáció áll mostantól az ügyfelek rendelkezésére, ami jelenleg a piacon elérhető legszélesebb kollaboratív robotválasztékot jelenti. Ezekkel  4  és  35  kg közötti tömegű termékek és alkatrészek kezelhetők a gyártásban, a robotok munkaterét pedig a különböző karkinyúlási hosszak differenciáljak.

 

A legszélesebb kobotkínálat

A legújabb CRX kobotok remekül kiegészítik a Fanuc már meglévő CR és CRX termékeinek körét, így összesen 11 kobotvariáció áll mostantól az ügyfelek rendelkezésére, ami jelenleg a piacon elérhető legszélesebb kollaboratív robot- választékot jelenti.

Ezekkel 4 és 35 kg közötti tömegű termékek és alkatrészek kezelhetők a gyártásban, a robotok munkaterét pedig a különböző karkinyúlási hosszak differenciálják.

 

 

Az új CRX-5iA, CRX-20iA/L és CRX-25iA robotmodellek rendre 5, 20 és 25 kg-os terhelhetőségűek, valamint 994, 1418 és 1889 mm-es maximális karkinyúlásúak. Ezzel jól követik a CRX-10iA és CRX- 10iA/L kobotokat, mely utóbbiak 10 kg hasznos teherbírással és 1249 mm-es, illetve 1418 mm-es kinyúlással rendelkeznek. Ezzel a Fanuc kínálatában érhető el a legszélesebb választék kobotokból, ami egyaránt kedvező azoknak, akik most kezdik az automatizálást és azoknak a vállalatoknak is, akik már elindultak ezen az úton.

Az utánpótlást pedig az biztosítja, hogy „a Fanucnál folyamatosan fejlesztjük a gyártásunkat és növeljük a termelékenységünket. Ennek köszönhetően a jelen- legi 11 ezer darabos havi kapacitásunkat hamarosan 16 500 darabra emeljük. Így ki tudjuk elégíteni az ipari robotok és a kobotok iránt mutatkozó növekvő keresletet is” – emelte ki Shinichi Tanzawa.

 

https://www.fanuc.eu