Új fejlesztésű elektromos versenyautó. Új versenyautót készítettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökhallgatói

Új fejlesztésű elektromos versenyautó

Új versenyautót készítettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) mérnökhallgatói a Formula Student versenyre – jelentette be Boriszov Dániel, a Formula Racing Team, az autót megtervező és kivitelező csapat kapitánya augusztus 10-én, Budapesten. A FREC-005 nevet viselő versenyautó újdonsága, hogy karbonkompozit vázzal rendelkezik, és négykerék-meghajtású.

 Az autó az idei Formula Student Hungary-n mutatkozik be augusztus 20–23-án, a győr-gönyűi kikötőben. Az idei szereplést leginkább tesztnek szánják, a Formula Racing Team igazi célja, hogy 2016-ban megnyerje a Formula Student nemzetközi autóversenyt.

Budapest, 2015. augusztus 10. Boriszov Dániel, a BME Formula Racing Team vezetõje (b) és Hanula Bálint fõmérnök a csapat által tervezett FREC-005 új fejlesztésû karbon kompozit vázzal rendelkezõ négykerék-meghajtású elektromos versenyautó a bemutatóján a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2015. augusztus 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2015. augusztus 10.
Boriszov Dániel, a BME Formula Racing Team vezetõje (b) és Hanula Bálint fõmérnök a csapat által tervezett FREC-005 új fejlesztésû karbon kompozit vázzal rendelkezõ négykerék-meghajtású elektromos versenyautó a bemutatóján a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2015. augusztus 10-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Formula Student világszerte egyetemi és főiskolai csapatok számára megrendezett autóversenyek gyűjtőneve, amelyben a hallgatókból álló csapatok versenyautó-tervezésben és -építésben mérik össze tudásukat. A küzdelem az autó megtervezésén és megépítésén túl az autó köré felépített teljes üzleti koncepció kidolgozásából, prezentálásából, a projekt működéséhez szükséges anyagi háttér biztosításából áll. A versenysorozat az 1980-as években az Egyesült Államokban jött létre, napjainkban viszont már az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Brazíliában, a csendes-óceáni régióban és 2010 óta Magyarországon is rendeznek futamokat.

A csapatoknak olyan szemlélettel kell egy kicsi, együléses versenyautót fejleszteniük, mintha egy sorozatgyártásra készülő fiktív gyár kérte volna fel őket az autó megtervezésére és a prototípus elkészítésére. A versenyautó meghatározott célcsoportja a hétvégi hobbiversenyzők köre, számukra kell elkészíteni a leginkább megfelelő autót.

 

Forrás: MTI