Napelemmel a Föd körül

Napelemmel a Föd körül

 A kizárólag napenergiával hajtott Solar Impulse 2 repülőgép több mint 40 órás repülés után – útjának hetedik, a kínai Nankingból a 8175 kilométerre fekvő Hawaiira tartó szakaszát megszakítva – június 1-jén landolt Japánban, Nagojában, mert az erős szél és a heves széllökések miatt a borítóponyva sorozatosan hozzácsapódott a szárnyhoz, és megsérült az egyik csűrőlap a szárnyvégen. A javítás legalább egy hétig tart. A nagyszabású vállalkozásról az ABB napelemes üzletágának vezetője, Maxine Ghavi nyilatkozott az Origónak.

Solar Impulse

 

A kizárólag napenergiával működő repülőgép ötlete 1999-ben pattant ki a svájci Bertrand Piccard fejéből, aki ebben az évben kerülte meg a Földet egy hőlégballon gondolájában. Jelenlegi felfedezőtársával, André Borschberggel akkor találkozott először, amikor 2003-ban a svájci Lausanne-i Műszaki Egyetem (École Polytechnique Fédérale de Lausanne, EPFL) számára prezentálta elképzelését – az intézet rögtön felkarolta, hogy megvizsgálja, vajon technológiailag megvalósítható-e a napenergiával hajtott repülőgép ötlete.

A Solar Impulse (SI) első prototípusa 2009-ben állt a nagyközönség elé, és már 2010-ben több rekordot döntött: a hozzá hasonló járművek közül többek között ő ért a legmagasabbra (9235 méter), és ő repült a leghosszabb ideig egyhuzamban (26 óra, 10 perc és 19 másodperc). Első hosszabb útjára 2012-ben indult, amikor Marokkóba repült az ország királyának meghívására, hogy népszerűsítse az éppen épülő, a világ legnagyobbjaként számon tartott naphőerőművet. Az első napelemmel működő repülő legnagyobb vállalkozása mégis Amerika átrepülése volt: a San Francisco – New York útvonalat összesen 105 óra és 41 perc alatt tette meg, és megközelítőleg 5650 kilométert repült.

A prototípus egy ultrakönnyű, egyfedelű, felsőszárnyas, tandemfutóműves gép, amely egyhuzamban 36 órát képes repülni. 200 négyzetméternyi napelem borítja, ezek képesek annyira feltölteni az akkumulátorát, hogy egy egész éjszakát kibírjon leszállás nélkül. Ehhez képest a második Solar Impulse már öt napot tud egyhuzamban repülni, hála a könnyű, karbonszálas testen elhelyezett több mint 17 ezer szolárpanelnek. A 72 méteres szárnyfesztávolságú gép (ez nagyobb, mint amekkorával egy Boeing 747-81-es büszkélkedhet) alig nyom többet, mint egy kisbusz, és négy elektromos akkumulátor biztosítja, hogy elég energiát tároljon a hosszabb utakra is. A Solar Impulse 2 már egy autó átlagos sebességét is eléri: akár 140 km/h-val tud repülni. Ezt a második prototípust 2014-ben mutatták be, és most éppen Japánban várja, hogy folytathassa útját az eddigi legnehezebb szakaszon, a Csendes-óceán átrepülésén.

 

„A legnagyobb kihívás a Kínából Hawaiira repülés” – mondta az Origónak Maxine Ghavi, az ABB alelnöke, a napelemes üzletág vezetője. Az ABB energetikai vállalat elsősorban erőforrásokat biztosított az SI-csapatnak: többek között a mérnöki tudást adta ahhoz, hogy az első világkerülő napelemes gép elindulhasson. A repülő, amit egészen pontosan 17 248 napelem lát el energiával, 10 ezer méteres magasságokba emelkedik, hogy teljesen feltöltse akkumulátorait az éjszakai repüléshez. A Solar Impulse esetében a repülések nagyban függenek az időjárási viszonyoktól.

Solar Impulse (2)„Munkatársaink nemcsak a földi műveleteken, így például a felfújható hangárhoz kapcsolódó elektromos rendszereken dogoznak, de feladataik közé tartozik a repülőgép akkumulátorainak feltöltését biztosító töltőelektronika is” – mondta el a szaktanácsadó. Az ABB elsősorban azért csatlakozott a projekthez, mert biztosak benne, hogy közös célon dolgoznak a Solar Impulse-zal: megmutatni a világnak, hogy a megújuló energia segítségével is lehet nagy dolgokat véghezvinni. „A Solar Impulse bizonyítja, mennyi mindent elérhetünk, ha kilépünk a hagyományos gondolkodás keretei közül, míg az ABB arra szolgáltat bizonyságot, hogy forradalminak számító technológiai újítások miként alakíthatók át kiforrott, a világ előtt álló kihívásokra választ kínáló műszaki megoldásokká” – tette hozzá.

A Solar Impulse egy kísérleti projekt, ahol nincs összehasonlítási alap, nincs kitaposott út. Ha viszont a gépnek sikerül problémamentesen átrepülnie a Földet, napjaink egyik legnagyobb környezeti problémájára hívja fel a figyelmet: megoldást kínál az ellen, hogy a véges fosszilis energiaforrások elhasználásával kiszipolyozzuk bolygónkat. „Az ABB és a Solar Impulse összefogása tovább erősítheti a megújuló energiák létjogosultságát, és azt is igazolja, hogy a gazdasági növekedés, az életminőség az energiaforrások pazarlása és a környezet szennyezése nélkül is fenntartható és továbbfejleszthető” – magyarázta Ghavi.

Bár azt is kifejtette, hogy céljuk elsősorban nem a repülés forradalmasítása, inkább a közvélemény formálása és a figyelemfelhívás, azért a Solar Impulse-hoz felhasználtak olyan innovatív technológiákat, amelyeket akár a közeljövőben hasznosíthatunk a kereskedelmi légiközlekedésben. A pilóta például túlnyomás nélküli fülkéből vezeti a gépet. A 9000 méteres magasságot elérve a kinti hőmérséklet -40 Celsius-fok körül van, ezért a pilótafülkét speciális, nagyon könnyű hőszigetelő habból kellett készíteni. Az új anyagokkal kapcsolatos technológia és szaktudás másolható, reprodukálható és új projektek keretében is hasznosítható.

 

Forrás: Origó