Minimalizált energiaköltségek

Korszerű keringetőszivattyú a Grundfos-tól

Az állandó mágneses motor, a beépített hőmennyiségmérő és a beépített frekvenciaváltó mellett megjelenő új szabályozási módok (AUTOADAPT, FLOWADAPT, FLOWLIMIT) a legkorszerűbb keringetőszivattyút eredményezik.   

4A Grundfos18 méteres maximum emelőmagasságú és 70 m3/h maximális folyadékszállítású MAGNA3 több mint 150 különféle, öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készült egyedi vagy ikerszivattyúval képviselteti magát. Ez azt jelenti, hogy a MAGNA3 helyes méretezése sokkal könnyebb bármely munkaponthoz, így a beszerzési ráfordítás és a technológia energiaköltségei csökkenthetők.

A MAGNA3 beépített hőmennyiség-mérővel rendelkezik, amely felügyeli a rendszer hőenergia-megoszlását és felhasználását, ami elkerülhetővé teszi a rendszer beszabályozatlansága miatti túlzottan magas energiaszámlákat. Az új FLOWLIMIT funkció és a FLOWADAPT szabályozási mód lehetővé teszi a MAGNA3 szivattyú maximális térfogatáramának beállítását (korlátozását). A szivattyú folyamatosan felügyeli az aktuális térfogatáramot, és megakadályozza a beállított határérték túllépését. Ezzel csökkenthető a hidraulikai egyensúly megbomlásának veszélye, és adott esetben szükségtelenné válik a térfogatáramot korlátozó beszabályozó szelep telepítése. A szelepen létrejövő energiaveszteség elkerülése ily módon megnöveli a rendszer teljes hatásfokát.

Elődeihez hasonlóan a MAGNA3 ideális szivattyú fűtéshez és hűtéshez, valamint használatimelegvíz-cirkulációs rendszerekhez. A minimális közeghőmérséklet -10 °C, amelynek köszönhetően alkalmas ipari feladatok ellátására és talajkollektoros hőszivattyú rendszerekhez (GSHP).

A MAGNA3 vezeték nélküli technológiával rendelkezik, amelynek segítségével egy másik MAGNA3 szivattyúhoz 4A Grundfoscsatlakozhat. A beépített varázslóval gyorsan és könnyen összeköthető két párhuzamosan kapcsolt szivattyú. Két szivattyú így már közösen is szabályozható akár kaszkádkapcsolásban, alternáló vagy tartalékmódban. Egy külön konfigurálható jelfogó és egy analóg bemenet hozzáadásával a teljes MAGNA3 I/O csomag lehetővé teszi a rendszer jobb ellenőrizhetőségét és a szivattyú optimális szabályozhatóságát. Opcionális CIM modulok támogatják az összes terepibusz-szabványt, aminek köszönhetően a MAGNA3 tökéletesen illeszthető bármely BMS rendszerhez.

www.hu.grundfos.com