Forradalmian új tervezésű ecoMill V sorozat, függőleges megmunkáló központ DMG MORI Multi-Touch SLIMline® Control vezérléssel

A DMG MORI vezető szerepet tölt be a precíziós szerszámgépgyártás területén. Az ECOLINE termékcsalád maximálisan eleget tesz az egyedi vevői igényeknek. A nagy teljesítmény, a precíziós megmunkálás, a hatékony és gazdaságos üzemeltetés mind-mind fontos döntési szempontok. Ez vonatkozik az új generációs ecoMill V sorozatra is. Az ecoMill V sorozatú megmunkáló központok 600 kg, 800 kg és 1000 kg súlyú alapanyag megmunkálását teszik lehetővé. Az ecoMill 600 V, ecoMill 800 V és ecoMill 1100 V X – tengely mozgástartománya 600 mm, 800 mm és 1100 mm. A kimagasló szintű – legújabb ecoMill V sorozat egy teljesen átdolgozott ECOLINE fejlesztés, amelynek létrejöttével a DMG MORI kiválóan megfelel mind a technológiai, mind az ergonómiai elvárásoknak.

Az új DMG MORI Multi-Touch SLIMline® (19”/Operate on SIEMENS/400V) vezérlés – innovatív fejlesztés – egy modern felhasználói felülettel ötvözve. Az új ecoMill V sorozat rendelhető az új fejlesztésű DMG MORI SLIMline® Panel (15” / MAPPS IV on FANUC) vezérléssel is.

ecomill-v-600

Az új sorozat 6μm-es pontossága, kategóriájában a legjobb. A megmunkáló szerszám cseréje is kiemelkedően gyors, elérheti akár az 1,3 másodpercet, ezzel akár 25%-al növelve a megmunkálási sebességet. Kiemelkedő még a 30 m/perc-es gyorsjárati sebesség minden tengelyen. Magas fokú gyártási rugalmasságot biztosít az alapkivitelben szállított 30 helyes szerszámtár. További előnye a berendezésnek, az opcionálisan rendelhető forgácskihordó egység. Az üzemi környezettől függően hátsó oldali, bal oldali, vagy jobb oldali kialakítás választható.

DMG Mori nagy hangsúlyt fektet a magas minőségi igények kielégítésére. Az ECOLINE az új termékek kialakítása során a legújabb fejlesztéseket alkalmazza. Ennek megfelelően az Új ecoMill V sorozat lényegesen robusztusabb és karcállóbb eloxált aluminiumfelületekkel, valamint porszórt fémburkolatokkal készült, így a gép burkolóelemei ellenállóbbak és értékállóbbak. A gépek szerkezeti kialakítása növeli a stabilitást a megmunkálás során. A végeselem-számítassal optimalizált öntöttvas C-váz es kb. 1 tonnával nagyobb tömeg maximális merevséget biztosít az osztályon belüli legkisebb alapterület mellett.

ecomill-v-800

A biztonsági ablakok – kezelőnyílások alapanyaga, mérete és rögzítése is fontos szempont. A kívülről is könnyen kicserélhető karcmentes elemek – burkolatok – ajtók gyorsan és szakszerűen cserélhetőek. A megmunkáló központ munkatéri ajtója nagyméretű, ezzel segítve a munkadarabok gyors cseréjét. A szerszámmagazinhoz hozzáférést biztosító opcionális ablak segítségevel a szerszámtár akár gyártás közben is feltölthető.

Innovatív megoldás az új ecoMill V sorozat felhasználóbarát kezelőfelülete. Az új DMG MORI Multi-Touch SLIMline® vezérlés (19“ / Operate on SIEMENS / 400 V) , a legnagyobb képernyő felbontással rendelkezik. Az érintőképernyő egyszerűen használható, mivel felhasz-nálóbarát és ergonomikus kialakítású. A dolgozó képes előre szimulálni a megmunkálási folyamatot – természetesen 3D-ben. A kezelőpanel 45 fokban elfordítható. Ennek előnyei az intuitív használatát, a jobb kezelhetőség, továbbá a teljes berendezés jobb áttekintetősége, valamint a gép biztonságos működésének felügyelete.

A forradalmian új DMG MORI Multi-Touch SLIMline® vezérlés (19“ / Operate on SIEMENS / 400 V) egy egy jelentős lépés az új fejlett programozás szintjére. Az eddigi programtárolási kapacitás 5 MB-ról 4 GB-ra növekedett.

ecomill-v-1100

 

www.dmgmori.com

 

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Kíván hozzászólni?
Nyugodtan tegye meg most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .