Félelmetes, amikor egy robot átveszi a Tesla kormányát

Félelmetes, amikor egy robot átveszi a Tesla kormányát

Míg az autógyártók marketingszósszal körítve tálalják újdonságaikat, egy-egy beszállítónál reálisabb képet kaphatunk a közeljövő fejlesztéseiről. A Bosch kísérleti bázisán végre elárulták, milyen kilátásai vannak egy évtizeden belül a robotpilótának és az alternatív hajtás forradalmának, sőt, a hét lakat alatt őrzött prototípusok mellett Teslát, Porschét és fogyasztásrekorder Volkswagent is adtak tesztelni.

A szellemnek még gyakorolnia kell

Önmagában szürreális élmény egy Tesla Model S-ben utasnak lenni: a bivalyerős villanyautó némán az ülésbe passzíroz, miközben a kilométeróra digitális kijelzőjén úgy pörögnek felfelé a számok, mint amikor a boltos rádobja a mérlegre a párizsit. De a java csak most jön, beérkezünk a tesztpálya lezárt részére, a sofőrünk elkezdi babrálni az érintőképernyőt, aztán elveszi a kormányról a kezét, felhúzza a lábait. A kanyargós úton egy kört a másik autó mögött, egyet önállóan teszünk meg – a robot vezet.

tesla1

Már 2013 eleje óta teszteli a Bosch az önjáró autókat, most pedig a Tesla is beállt a flottába új, kompakt sztereó videokamerával. Akkor is biztonságosan kell működnie, ha egy alkatrész meghibásodik, és a vezető mindig beavatkozhat

Felemelő, egyszersmind félelmetes érzés az autonóm autózás, még így, a hátsó ülésről is. Látszik a képernyőn, ahogy folyamatosan a környezetét szkenneli a Tesla, felismeri az aszfaltcsíkot, az előttünk gyorsító-lassító Ford Fiestát, az út szélén álló embereket, és a két kör alatt senkit sem mészárol le. Ha értékelnünk kéne a robotpilóta teljesítményét, akkor leginkább egy néha elbizonytalanodó, kezdő sofőrhöz hasonlítanánk, mintsem gyakorlott profihoz. Persze darabosságával is sci-fibe illő az élmény. 

aaa

Egyik úttörő fejlesztést a másik után vezeti be a Tesla-gyár, és német segítséggel az önjáró autózásban is első akar lenni

Tíz év múlva olvasgathatunk munkába menet

Addig, amíg háztól házig önállóan elvisz a kocsi, miközben alszunk vagy dolgozunk benne, még egy teljes évtized is eltelhet. Bár a Tesla tetejére nem szereltek kamera- és radartornyot (a másik önjáró tesztautó, egy BMW kombi még mozgó lokátornak tűnik), összesen 1400 munkaóra van benne, 1,3 kilométernyi kábellel és 50 részegységgel, vagyis távol áll a szériagyártástól. Ha majd megfizethető és kompakt lesz a robotpilóta, akkor is felvetődik vele kapcsolatban a jogi felelősség kérdése – de ez már részben politika.

Ám aki jártas az új autók világában, tudja, hogy nem vernei fantázia, hanem valóság az automatizálás.Ma is elektronikus asszisztensek sora sürög-forog a sofőrök körül,  sávot, holtteret, táblát figyelnek, önállóan beparkolnak, veszélyben befékeznek.

Forrás:origo.hu