Biztonság a rendszerben

 

Rittal AX szekrényrendszer: új tartozékok

Biztonság a rendszerben: a belső ajtó kettős védelmet nyújt

 

Ahol a szekrényeket kezelőterminálként alkalmazzák, ott a nyomógombok és kijelzők gyakran hozzáférhetők illetéktelenek számára és megfelelő védelem hiányában ki vannak téve az időjárás viszontagságainak is.

A Rittal most nagyobb biztonságot nyújt a kezelőszervek, valamint a kezelőszemélyzet számára az új belső ajtó konstrukciójával. Az AX kompakt kapcsolószekrények egyes típusaihoz elérhető tartozék, egyszerűen, gyorsan és mechanikai megmunkálás nélkül beépíthető, egy belső kezelőfelületet hozva létre ezzel a szekrényben.

 

 

Védelem és a szerelési felület növelése a Rittal új AX belső ajtóival.

A Rittal új AX belső ajtóival az elektromos komponensek és a kezelőszervek elválaszthatók egymástól. Ez egyrészt védelmet nyújt a szekrény hátsó részébe épített eszközök számára, másrészt a kezelőszemélyzetet is védi az áram alatt lévő alkatrészek érintése ellen. A belső ajtó felülete használható további szerelősíkként is, kapcsolók, nyomógombok, kijelzők stb. beépítéséhez, további teret biztosítva ezzel a vezérlés számára a szekrényen belül. Az alkalmazásnak és az adott követelményeknek megfelelően a belső ajtó mélységben variálható, tehát akár többféleképpen is beépíthető a szekrénybe.

 

 

A Rittal új AX belső ajtói gyorsan és egyszerűen installálhatóak.

A belső ajtó beszerelése az AX műanyag kapcsolószekrények és az AX kompakt acéllemez kapcsolószekrények esetében is időtakarékos művelet. Ez a szekrény mechanikai megmunkálása nélkül lehetséges. A műanyag AX esetében a belső ajtó beszerelése egyszerűen az oldalsó rögzítődómokra, az acéllemez AX esetében pedig a belső kiépítéshez használt sínekkel, a szekrénytesten lévő pozícionáló elemek felhasználásával történik. A berendezésgyártóknak tehát nem kell idő- és költségigényes egyedi konstrukciókat létrehozniuk.

 

 

Széles körű felhasználhatóság jellemzi a Rittal új AX belső ajtóit.

A belső ajtóra szerelt védett kezelőelemeket tartalmazó szekrények zord kültéri körülmények között is alkalmazhatók: különleges járműveken, például tartálykocsikon, daruskocsikon, éppúgy a víz- és szennyvízkezelő rendszereken, tisztítóberendezéseken, a hajózás területén a kikötőkben, reptereken, vasúti környezetben és alagutakban is.

 

 

www.rittal.hu