Békéscsabai fejlesztés

A békéscsabai autóipari beszállítócég, a Csaba Metál Zrt. egymilliárd forintból újabb gyártócsarnokot és raktárt épített, amelyet február 18-án adtak át ünnepélyes keretek között. A beruházást uniós támogatás segítségével és az MKB Bank kedvezményes hiteléből valósította meg.  

A társaság 500 millió forintos unióFejlesztés a békéscsabai Csaba Metálnáls és nemzeti támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból, és tovább 500 millió forintos önrészt fordított a fejlesztésre.
Ennek eredményeként egy újabb, 3800 négyzetméteres gyártócsarnokkal és raktárral bővült a telephely, betelepítettek több nagykapacitású öntőgépet és megmunkálóközpontot. A családi vállalkozás közvetlen beszállítója több nagy európai autógyárnak, mint a BMW és a Volkswagen, de a Delphi, a Conti, a Hella és a Trelleborg csoporton keresztül szinte minden autógyártónak közvetett beszállítója is. A Csaba Metál Zrt. éves árbevétele 2010-ben 4,7 milliárd forint volt, ami 2014-re 10,6 milliárd forintra emelkedett. Az idei terv 13,1 milliárd forint árbevétellel számol.

Forrás: MTI