LOGISZTIKA


A logisztikai piac digitális kihívásai

Trendek, változások, újdonságok, melyet minden szakembernek ismernie kell!

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja szakmai konferenciát szervez, melynek témái:

  • Gazdasági trendek és változások logisztikai hatásai
  • Változó vámjogi környezet, termékdíj logisztikai kockázatai
  • A szállítmányozás jövője
  • Jönnek az önvezető kamionok
  • Logisztikai szolgáltató központok – fejlesztési trendek és újdonságok
  • Intelligens anyagmozgató eszközök
  • A hazai ipar digitális átalakulása
  • Ipari automatizálás, ipar 4.0 gyakorlati esettanulmányokkal

A média képviselői számára a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött:

nlvklub@nlvklub.hu

További információk, jelentkezés:

http://nlvklub.hu/hu/esemeny/a-logisztikai-piac-digitalis-kihivasai/

Időpont: 2018. november 22. csütörtök, 9:00-15:00 –ig

Helyszín: China Mart – Budapest, 1152 Szentmihályi út 171.  /Experience Center Konferenciaterem – 3. emelet/

Üdvözlettel:

Szász Levente

NLV KLUB

+36 20 402 6072Intragisztika felsőfokon az ipar 4.0-ban

ROBOTIZÁLT RAKTÁRRENDSZEREK

A digitális vezérlésű anyagmozgatás a jövőben robotkaros kiszolgálással válik automatizált folyamattá.

A z ipar 4.0 koncepcióban megfogalmazott elveknek megfelelően a raktározás feladatai a jövőben minden eddiginél jobban kontrolálttá válnak. A Kardex Remstar intelligens, hálózatba kötött intralogisztikai megoldásai a készülékek közötti kommunikáción túlmenően regisztrálnak minden lépést a betárolástól a gyártófolyamathoz történő kitárolásig. A készletek biztonságos raktározásával és az ügyfél igényeinek megfelelő technológiák felhasználásával minden egyes cikk nyomon követhetővé válik. Az automatizált raktárrendszerek a kiegyensúlyozott anyagáramlás támogatása mellett költség- és energiahatékony megoldást nyújtanak.  

A páternoszteres és liftes automatizált raktárrendszerek a gyakorlatban egyre közelebb települnek a gyártósorhoz, továbbá gyártósorba illesztett puffertárolóként teszik a gyártást zökkenőmentessé. Robotkaros ki-szolgálással teljesen automatizálttá válik az anyagmozgatás. Egyetlen robotkar akár több raktári automatát is kiszolgálhat. A két munkaállomást összekötő puffertároló rendszerek segítségével a gyártási folyamat felgyorsul, ezáltal produktívabbá válik a termelés.

 

KOMISSIÓZÁS SZÉLSEBESEN

A Vertical Buffer Module elnevezésű termékcsalád első tagja a Kardex Remstar LR 35 automata raktárrendszer, amely a termelővállalatok aktuális kihívásaira, így például az egyedi ügyféligényekre konfigurált termékek igénye miatt az egyre többféle termék, illetve a mind kisebb rendelési tételek kezelésére, továbbá a 24 órás rendelkezésre állásra kínál megoldást. Az új fejlesztésű, komplex megoldás polcrendszerből, felrakó automatából, komissiózó állomásból vagy állomásokból épül fel, de a rendszer része a saját fejlesztésű logisztikai szoftver is. Az egy vagy több szegmensből álló LR 35 tárolórendszer komissiózó állomásonként mintegy ötszáz rendelési sor feldolgozására képes óránként, és akár négy kiszolgálónyílással, komissiózó állomással is kialakítható. Együtt tárolhatók tálcák, ládák vagy különböző magasságú kartondobozok, amelyek egyenként akár 35 kg-ig is terhelhetők.

Az új termékcsalád kifejlesztésével pár-huzamosan a raktári automata szoftverarchitektúráját is megújították. A nagy teljesítményű hardver, valamint a nagy felbontású kapacitív érintőképernyő gyors és ergonomikus kezelést tesz lehetővé. A kapcsolódó szoftver webalapú, és ennek köszönhetően a hardverek széles körével használható. Az új és kibővített funkciók valódi előnyöket jelentenek a felhasználók számára, többek között rekeszmenedzsmentet, priorizált tárolást és visszakeresést, a rekeszek/anyagok mozgatási sebességének beállíthatóságát, illetve felhasználói bejelentkezést RFID használatával.

Robotkaros betárolás az Audi Hungaria gyártósorán

 

HORIZONTAL CAROUSEL ÚJRATÖLTVE

A Kardex Remstar továbbfejlesztette horizontális raktárrendszerét: a Horizontal Carousel különösen hasznos megoldást kínál, ha alapvető követelmény a nagy teljesítményű komissiózás. A megrendelések hatékonyan kérhetők le a készülék segítségével, amely akár alacsonyabb belmagasságú épületekben is telepíthető egyszintes kialakítással, maximum 4 méteres magassá-gig. Legyen szó a megrendelések kötegelt vagy akár többfelhasználós komissiózásáról, az intralogisztikai gyártó saját Power Pick Global raktármenedzsment-szoftvere egyaránt alkalmazható. A program lehetővé teszi, hogy állomásonként egy kezelő négyszáz rendelési sort is képes legyen feldolgozni óránként. Az új, változtatható magasságú polcrendszer 38 mm-enként állítható raszterosztással, ami a korábbiakhoz képest kétszeres beakasztási lehetőséget biztosít a tálcák rögzítéséhez, még nagyobb rugalmasságot és tárolókapacitást biztosítva ezzel. Ezenkívül több beállítási lehetőséget is kínál az új készülék kialakításakor; verziótól függően egyéni igényekre szabható a polcok teherbírása, amely akár 450, 680 vagy 900 kg is lehet.

 

AKÁR 4 ÓRÁS GYORSSZERVIZ A HÉT MINDEN NAPJÁN

Az automatizált raktárrendszerek installálását, illetve műszaki támogatását tapasztalt hazai szervizcsapat látja el. A gyorsszerviz szolgáltatás az ügyfeleknek szakszerű segítséget kínál a nap 24 órájában. Munkaidőben a telefonos segítségnyújtással a bejelentések több mint felében azonnali megoldást nyújt a Kardex Hungaria csapata. A szerviztechnikusok gyári alkatrészekkel az ország egész területén készenlétben állnak. Egyedi igényekre szabott kiterjesztett szervizszolgáltatásokkal, nonstop segítségnyújtással és akár négyórás reakcióidővel folyik a helyszíni támogatás.

 www.kardex-remstar.hu

 

CSOMAGOLÁSTECHNIKA


RAKTÁRTECHNOLÓGIA


Innovatív mérnöki megoldások a sátrak építésében

Pavilonok, party sátrak – szemet gyönyörködtető sátrak

A pavilonok, parti sátrak divatosak és megfelelő védelmet nyújtanak minden évszakban. 26 különböző modell közül válaszhat, különféle színben és méretben.
A nagy választéknak köszönhetően mindenki megtalálja a számára ideális sátrat legyen szó kisebb összejövetelről (pl. 3×3 m), lakodalomról (pl. 8×12 m),  fesztiválról vagy vásári standról.

A parti sátor jó minőségű PVC-anyagból készül,  hosszú élettartamú termék. Rendkívül erős, UV-,  időjárás- és vízálló, illetve tűzálló (DIN szabvány – 402 B1/B2).  Egyszerűen, gyorsan összeszerelhető és lebontható.  Kiváló stabilitását eloxált alumínium váza garantálja.

Gépkocsi- és csónakbeálló

Modern raktár-, garázssátor a Hidegkuti Műhely Kft-től A ponyvagarázs, illetve raktársátor legfontosabb jellemzője,
hogy mobil! Könnyű szerkezetének köszönhetően egyszerűen  illetve összeszerelhető, így könnyen „mozgatható”.
Ha pedig már nincs rá szükség kis helyen tárolható a sátorhoz tartozó táskába csomagolva.

A minőségi ponyvának köszönhetően védi a tárolt gépeket,  árut, autót az időjárás viszontagságaitól (eső, szél, UV, hó, stb.).
A Wikinger minőségű sátrak rendelkeznek egy plusz védelmi csomaggal, pl. extra acélkötél (viharvédelem).

Méretben, színben, sőt minőségben is megtalálja mindenki az igényeinek megfelelő sátrat!

Raktárak

Raktárak – Sátor beépített Biztonsági Plusz Csomaggal Raktársátraink kivállóan alkalmasak minden területre,  ahol szükség lehet a mobilitásra, illetve a strapabíró,  időjárásálló szerkezetre, ponyvára.

Az ipari követelményeknek megfelelő minőségű sátraink: Wikinger, Professinal és Professional Plus,  melyek megfelelő biztonságot nyújtanak, időtállók és megbírkóznak  az időjárás viszontagságaival (szél, eső, hó, tűz, stb).

Raktársátraink kivállóan alkalmasak mezőgazdaságban takarmány, építkezésen szerszámok, gépek tárolására, műhelyként, bemutatóteremként, stb. Raktársátraink különböző minőségben, méretben és színben állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Százmilliárdos fejlesztések a győri Audinál

Megduplázza logisztikai központjának területét az Audi Hungaria ebben az évben, jövőre pedig tovább bővítik a motorfejlesztő központjukat – értesült a Napi Gazdaság. A cég évente 90–120 milliárd forintot költ a győri gyár bővítésére.

A jelenleg működő első logisztikai központnál is nagyobb, 66 ezer négyzetméteres raktárbázist épít az Audi Hungaria – válaszolta a Napi Gazdaság kérdésére az Audi Hungaria kommunikációs osztálya. Mint közölték, a megnövekedett gyártási igények miatt szükséges a logisztika folyamatrendszerének átalakítása és bővítése. Ennek érdekében új csarnokok épülnek, és jelentősen bővül a logisztikai infrastruktúra. Az első logisztikai központot 2013-ban adták át, a második központ építése pedig jelenleg is zajlik. Emellett a vállalat májusban megduplázta motorfejlesztő központja területét, ahol egy új épületben hat új motorvizsgáló berendezést helyeztek üzembe. Az új járatópadokon az Audi Hungaria szakértői a teljes motorválasztékot – 4–12 hengeresig – tudják tesztelni. Ezen a területen 2017-ig folytatódik a bővítés, amelyek eredményeként további hat motorvizsgáló berendezést helyeznek üzembe.

A fejlesztések ezzel nem állnak meg, az elkövetkezendő esztendőkben további jelentős beruházásokat hajt végre az Audi Hungaria, átlagosan évente 300–400 millió euró, vagyis 90–120 milliárd forint értékben. A vállalat tavaly 698 millió eurót fektetett a győri tevékenységébe. Az összberuházás értéke a vállalatalapítás óta elérte a 7,433 milliárd eurót. A győri gyár az elmúlt 22 évben folyamatosan bővítette gyártókapacitásait, a vállalat területe a korábbi 4 millió négyzetméterről 5,2 millió négyzetméterre növekedett. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a vállalat ma 11 500 munkatársával évi közel 2 millió motort és több mint 135 ezer autót gyárt.

A járműgyári beruházás, amelynek eredményeként 2013-ban egy teljes gyártási mélységű járműgyártással bővült az Audi Hungaria tevékenysége, több mint háromezer új munkahelyet teremtett és négy modell (Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és TT Roadster) egyidejű gyártását tette lehetővé. Az elmúlt évben­ 135 232 autó gördült le a győri gyártósorokról. A járműgyártásban az elmúlt évben két új modell felfutása valósult meg, és a harmadik műszak bevezetésével már a legmagasabb fordulatszámon dolgozva, naponta 660 autót állít elő az üzem. Napjainkban a TT Coupé és TT Roadster piaci bevezetése folyik.

Együtt fejleszt az Akadémia és az Audi

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és az Audi Hungaria Motor Kft. Az MTA a felfedező kutatások eredményeivel járul hozzá a Győrben folyó, kiemelkedő színvonalú járműipari kutatásokhoz, jelenlétével egyidejűleg hangsúlyozva a nyugat-magyarországi régió műszaki és természettudományos kutatásainak támogatását. Az együttműködés bázisaként az MTA új kutatóközpontot alapít Győrben.

A Járműtechnológiai Kutatások Kiválósági Központja (J3K) a győri Széchenyi István Egyetemen jön létre, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI) és az egyetem közreműködésével. A J3K fő céljai között a legújabb irányítási és infokommunikációs technológiák, illetve a kapcsolódó matematikai módszerek kifejlesztése, valamint az anyagtudomány járműtechnológiában megjelenő problémáinak megoldása és alkalmazása szerepel. Az új kutatóközpont működéséhez szükséges feltételeket az MTA, az Audi, az egyetem és Győr városa együtt biztosítja.

Motorokból jelenleg 216 variánst gyártanak, 4–10hengeresekig, kapacitásuk 8850 motor naponta. Idén és a következő években is számos új motorvariáns gyártását kezdik meg.

Februárban új CNC-tanműhelyt adott át a vállalat az oktatóközpontjában, ami nagyban hozzájárul évi 250 duális szakképzésben tanuló diák képzéséhez. De nem csak a gyár területén fejlesztik az oktatást: a győri járműgyártó bővíti az Audi-iskolát, amely 2017-ig központtá bővül, ahol 25 osztály 650 diákja tanulhat majd.

Forrás: Napi Gazdaság Online