A RiLine Compact időt takarít meg

                                                                              

 

 

 

OKOS MEGOLDÁS SEGÉDMEGHAJTÁSOK ELHELYEZÉSÉRE

 

Óriási villanymotorok hajtják meg a hengereket az alumínium hideghengerműben, és a hatalmas tekercseket is elektromos motorok mozgatják. A szükséges meghajtások vezérlését kapcsolószekrényekbe kell telepíteni. A Dormann + Winkels műhelyében egy elegáns megoldással sikerült hatékonyan elhelyezni a nagy és kisebb meghajtások vezérlését a kapcsolószekrényekben.

“Korábban a kisebb segédmeghajtások elhelyezése folyamatos problémákat okozott nekünk” – meséli Kornelius Wolters, a Dormann + Winkels berendezésgyártó vállalat projektvezetője, hozzátéve: “Ez egy olyan tipikus, visszatérő probléma volt, amely kifejezetten gyakran kerül elő hengerműveknél.” A vállalat egy új projektjében egy romániai alumínium hideghengerműbe szállított berendezéseket.

Az új RiLine Compact segítségével nem csak átláthatóbb kapcsolóberendezés rendszereket tudunk építeni és több hellyel is rendelkezhetünk, hanem a telepítés idejét is lefaragtuk 30-40%-kal” – mondja Kornelius Wolters, a Dormann + Winkels vállalat projektvezetője

 

A németországi berendezésgyártó, amely 30 munkavállalóval dolgozik, alapvetően a fémiparnak szállít be.“ Mintegy 40 év tapasztalatunk van ebben az iparágban, ezért is bíznak bennünk hosszú távon az ügyfeleink” – meséli büszkén Wolters úr. A hideghengerműben az alumínium sávokat lefejtik a több tonnás tekercsekről, bevezetik a hengerműbe, ahol a hengerek a megfelelő nyomást kifejtve az előírt vastagságúra préselik. Hogy a vastagságot a kívánt értékre csökkentsék, a folyamatot akár többször is ismételni kell. A folyamat azonban nem visszafordítható, ezért kell a tekercseket minduntalan mozgásban tartani és átszállítani a hengerelő állomások között, a következő hengerelés előtt. A hengereket továbbító szállítószalagokat és futómacskákat is meg kell hajtani. A különféle tároló állványok, az alumíniumszalag le- és feltekercselő gépek, és a szállítószalagok is villanymotorokkal működnek.

A fémipar kapcsolóberendezései jellemzően nagy frekvenciaváltókból állnak

 

FREKVENCIAVÁLTÓK, AMEDDIG A SZEM ELLÁT

A motorok meghajtásához szükséges nagy frekvenciaváltókat Rittal TS 8 szekrényekbe telepítették. A meghajtókat központi tápellátásról látja el a gyűjtősínrendszer. A frekvenciaváltók mérete a meghajtók igényeihez igazodik. “Itt a hideghengerműben a legnagyobb általunk telepített frekvenciaváltó elfoglal egy komplett TS 8 szekrényt” – meséli Wolters, amikor az eszközök méreteiről esik szó. A teljes kapcsolóberendezés rendszer összesen 24 db TS 8 szekrényben foglal helyet.

A modern frekvenciaváltós négy kvadráns (4QS) üzemű villamos meghajtások már támogatják a fékezés közbeni energia-visszatáplálást. Ez a megoldás különösen akkor hatékony, ha az összes frekvenciaváltó közös DC köztes áramkört használ. A Dormann + Winkels ezt úgy oldotta meg, hogy önálló kétpólusú gyűjtősínrendszert használ. A vállalat a Rittal Maxi-PLS és RiLine PLS rendszert alkalmazza mind fő gyűjtősínként, mind a DC áramkör számára.

A szekrény oldalsó síkjába telepített RiLine Compact látja el a segédüzemi feladatokat és egyéb kisebb fogyasztókat

 

Mindazonáltal nem csak a nagy villanymotorokat kell ellátni energiával. “A fő meghajtások mellett számos kisebb fogyasztó igényel tápellátást és vezérlést a kapcsolóberendezéstől. A hengermű esetén ez szivattyú-meghajtásokat, húzóműveket és fékező berendezéseket jelent” – magyarázza Wolters. Korábban ezekre gyakran egy önálló szekrényt terveztek. Azonban ez a megoldás, ahol a komplett rendszer kisebb fogyasztóit elkülönítve helyezték el, nem igazán átlátható. “A jelenlegi projektünkben az ügyfél a segédmeghajtásokat is abban a szekrényben kívánta elhelyezni, ahol a fő meghajtásokat.” – mondja Wolters.

A mechanikus rögzítés és érintkeztetés egyetlen lépésben történik, szerszám használata nélkül

 

ELEGÁNS MEGOLDÁS RILINE COMPACT-TAL

Az ügyfél kérésének csak úgy tudtak eleget tenni a Dormann + Winkels-nél, hogy a Rittal RiLine megoldására építkeztek. Ez a megoldás konkrétan az ilyen kisebb alkalmazásokra lett kifejlesztve, egészen 125 A-ig. “Amennyiben a segédmeghajtások és egyéb kisebb fogyasztók 125 A alatt maradnak, a rendszer tökéletesen kielégíti az igényeket” – magyarázza Wolters. A RiLine Compact arra is megfelelő, hogy gyűjtősínre épített kisebb elosztókat hozzanak létre vele. Korábban ez gyakran okozott bonyodalmakat és eredményezett komplikált megoldásokat. Általában hagyományosan kábeles összekötéseket vagy fésűs sínes megoldást választottak ezekre a feladatokra. Az új rendszer azonban olyan síntechnológiára épül, ami teljesen érintésvédett. A teljes hosszban megtalálható sínburkolaton bevágások vannak, amelyeken keresztül a komponensek érintkezhetnek a sín felületével. A berendezések mechanikus rögzítése és az érintkeztetés az integrált sínrendszerrel egyetlen lépésben történik, szerszám használata nélkül. A RiLine Compact rendkívüli könnyedséggel illeszkedik a szükséges kapcsoló- vagy védelmi berendezéshez, például motorindítókhoz. Ez sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a telepítést a hagyományos vezetékes összeköttetéseknél.

A frekvenciaváltók tápellátása és a megosztott DC köztes áramkör mind-mind Maxi-PLS és RiLine PLS sínrendszert használ

 

A hengermű kapcsolóberendezései RiLine Compact-ra épülnek, amelyeket a szekrények oldalsó síkjába telepítettek. A segédmeghajtók és a további kisebb fogyasztók kimenetei logikusan kapcsolódnak a vonatkozó berendezés-szekció fő meghajtóihoz. “Ezáltal az egész rendszer sokkal átláthatóbb, a dolgok sokkal egyszerűbbek, különösen a karbantartás és a szerviz számára” – teszi hozzá Wolters. A berendezés esetleges későbbi bővítése vagy megváltoztatása is sokkal egyszerűbbé válik a RiLine Compact használata esetén: az adott eszközt vagy védelmi berendezést gond nélkül lehet bővíteni vagy kicserélni. Mivel az érintésvédelem mindenkor garantált, a bővítés vagy csere a komplett rendszer lekapcsolása nélkül elvégezhető. A végfelhasználó tehát ebből a megnövelt biztonságból is profitál. Ráadásul mivel a RiLine Compact rendszer elfér a fő meghajtások szekrényeiben, így a korábban az ezeknek tervezett önálló szekrény használata megtakarítható. Az oldalsó síkban való problémamentes telepítést pedig az teszi lehetővé, hogy a RiLine Compact minden oldalon érintésvédett – beleértve a hátoldalt is.

 

IDŐTAKARÉKOS TELEPÍTÉS

“Az ügyfél nagyon elégedett a komplett rendszerrel, mivel világosan látja az eszközök felépítését és funkcióit, és a korábbi megoldáshoz képest még értékes helyet is megtakarítottunk a számára.” – magyarázza Wolters, hozzátéve: “Számunkra pedig a legfőbb előny, hogy a telepítés idejét mintegy 30-40%-kal tudjuk csökkenteni.”

 

Rittal Kft.