A Budai Benefit Kft. Magyarországon egyedülálló lézertechnológiával rendelkezik. A fémek lézerrel történő hőkezelésében elért eredményeik kiemelkedőek!

Tüskevég
FEJLESZTÉSEK
A lézertechnológiáival, azon belül is a lézeres hőkezeléssel foglalkozó vállalatok kiemelkedőszereplőjehazánkbana Budai Benefit Kft. Szakmai kompetenciája ezen a speciális műszaki területen meghatározó. Az új lézertechnológiai üzletággal kibővítve szolgáltatásainak számát komoly szereplőjévé vált a fejlesztések, innovatív megoldások, kutatások területén. A folyamatosan bővülő vállalat új telephellyel is büszkélked- het, ahol teljes körű szolgáltatást biztosítanak megrendelőik számára. A saját vizsgálólaborral rendelkező vállalat képes speciális anyagvizsgálatok elvégzésére, terheléses szakítóvizsgálatokra valamint metallográfiai elemzésekre. Ezen összetett feladatok különösen, ha figyelembe vesszük a vizsgálandó anyagok sokféleségét és a vizsgálatok változatos céljait – a vállalatot egyedivé teszik a megrendelői számára. Képesek a magas szintű műszaki elvárásoknak megfelelni. A jelenlegi gépparkot is fejlesztik, kettő új lézer berendezés telepítése van folyamatban ezzel bővítve kapacitásukat, továbbá műszaki megoldást biztosítva a partnerei által támasz- tott követelményeknek. A vállalat által garantált magas színvonalú minőség lehetővé tette, hogy az autóipar beszállítói legyenek.

ELŐNYÖK
Fontos szempont, hogy a technológia alkalmazásával erőteljesen csökkenthető a gyártási idő, a bekerülési költ- ség, valamint az alapanyag beszerzési ára. A technoló- gia előnye továbbá, hogy nem igényel előkészítést. A kész munkadarabon történik a megmunkálás. A normál hőkezeléssel ellentétben itt nem keletkezik deformáció a hőkezelés alatt és nem lágyul ki a munkadarab.
9d Vegyes alkalmazás tengely I

TECHNOLÓGIA
A lézerrel történő felületedzést, mint egy adott pontú hőkezelést legtöbbször acél valamint öntöttvas munka- darabok adott felületi tartományaiban végzik. A megmunká- lás 0,6mm – 0,8mm mélységben megy végbe az anyag- szerkezetben. Ennek  köszönhetően  a  szemcseszerkezetet, a felületi feszültségeket úgy alakítják át, hogy az a legjobb mechanikai és technológiai tulajdonságokkal rendelkezzen figyelembe véve a megmunkált munkadarabra váró üzemi körülményeket.

www.budaibenefit.com