Magyar csapat részvétele a nívós világversenyen

A Kecskeméti Főiskola GAMF Kar lelkes hallgatóiból és oktatóiból álló csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy meghódítsa az ausztráliai Napelemes Autók Világversenyét (World Solar Challenge) és képviseltesse Magyarországot, Kecskemétet és a Kecskeméti Főiskolát egy ilyen rangos eseményen, ahol a fókuszban a napenergia áll.

A World Solar Challenge verseny az energiatakarékosságról szól. Az utat kizárólag a napenergia felhasználásával kell megtenni. A versenyt 2015. október 18-21. között rendezik meg Ausztráliában, ahova már sikeresen beregisztráltak. A Darwin-Adelaide közti 3000 km-t 4 nap alatt a lehető leggyorsabban kell megtenni. A versenyt az a csapat nyeri, amelyik a leghamarabb ér Adelaide városába.   mega1

 

 

 

A napenergia mindig, ingyen és korlátlan mennyiségben áll az emberiség rendelkezésére. Ezen napelemes versenyautók ennek az energiának az átalakításával, tárolásával és felhasználásával üzemelnek. A szigorú környezetvédelmi előírásokról számtalanszor lehet hallani. A napelemes autók egy alternatív megoldást adhatnak a járműipar számára. A mostani mérnökhallgatók ez irányú tapasztalatainak bővítésével a napelemes autók szélesebb körben is elterjedhetnek.

 

Hogyan épül fel a MegaLux jármű?

MegaLux-nak egészen autó formája van; négy kereke közül csak az egyik hajtott, klasszikus módon az elsők kormányzottak. A karosszéria „katamarán” formájú, hiszen az egy nyomtávon lévő kerekek egy hajótestben vannak, illetve a középső részen elvékonyodik. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a lehető legkisebb légellenállási tényezőnk legyen, ami 13-szoros optimalizáció után 0.1415 lett.

2000 W teljesítményű kefe nélküli agymotor akár 130 km/h-s sebességig képes a járművet felgyorsítani. A napenergiát eltárolhatjuk 20 kg Li-ion akkumulátorokba is, így a felhős időszakokban van tartalékunk.  Az Ackermann kormánygeometria megvalósítására törekedtünk a tervezés folyamán

                Az Ackermann kormánygeometria megvalósítására törekedtünk a tervezés folyamán

Nagy hangsúlyt fektettünk a tömegcsökkentésre, melynek köszönhetően a jármű össztömeg kb. 180 kg. Ebből mindössze 3,5 kg fémet használunk (akkumulátort és a napcellákat leszámítva).

 

Forrás: www.mega-gamf.hu