3D bringaváztól orvostechnológiáig

Egy évvel ezelőtt a Renishaw, Nagy-Britannia egyetlen fém alkatrészeket gyártó, fémalapú additív gyártógépének előállítója bejelentette társulását egy vezető kerékpárgyártó céggel, hogy megalkossák a világ első 3D nyomtatású, fémből készült kerékpárvázát. A cég most a precíziós mérnöki technológiákat a funkcionális idegsebészet kihívásaira alkalmazza.

3D bringavázAz Empire Cycles úgy tervezte meg a hegyi kerékpárt, hogy kihasználhassa a Renishaw háromdimenziós nyomtatási technika előnyeit, ezáltal lehetővé téve olyan titánváz megalkotását, amely könnyű és egyúttal erős is; az új váz 33 százalékkal könnyebb az eredetinél.

A kerékpárváz tesztelése tovább folytatódik a hegyvidéken használható hordozható érzékelőkkel együtt, a Swansea Egyetemmel együttműködésben. A vállalat induló orvostechnológiai termékkínálatát arra tervezték, hogy a sebészek a beültethető eszközöket sokkal magabiztosabban és pontosabban tudják elhelyezni a célzott agyi anatómiai vizsgálatok során. A Renishaw egy sor orvos- és biotechnológiai vállalattal is együtt dolgozik a súlyos központi idegrendszeri betegségek kezelésére szolgáló újgenerációs gyógyszerszállítási rendszerek fejlesztésén és optimalizálásán.